Wednesday, 18 March 2015

LESS LESS LESS !!!!!

Yeayyyyyy...barang dah sampai...terima aksih encik Gedex tolong hantarkan...

Ahaaaaa....lai lai lai...dapatkan ESP kesayangan ramai ini dengan belian 2 tong ESP dapat less 5% ! Cepat bertindak tempah sekarang dan saya akan pos kan ke tempat anda. Bagi penduduk sekitar Temerloh, penghantaran percuma suplemen Shaklee dari saya pengedar Shaklee Temerloh.

 2 kotak 1st batch..akan menyusul lagi dan lagi
 akan di agihkan kepada tuan masing masing


 Tu dia promo bulan ni...beli 6 percuma 1 ESP... tahukah anda? 1 hidangan ESP bersamaan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda teur dan 12 jkali ganda susu ?


Cepat cepat stok tersedia !!


Berita baik buat warga temerloh !! Dapatkan stok supplemen Shaklee anda secara terus daripada saya pengedar Shaklee Temerloh/Mentakab.

SMS WHATSAPPS 012-9488 265 untuk maklumat lanjut



LEPAK SANTAI HUJUNG MINGGU

Pada hari Ahad 15 Mc 2015 yang lalu, kami sekeluarga menghhadiri acara lepak santai dan potluck bersama rakan rakan Shaklee di Taman Tasik Titiwangsa. Kali pertama menjengah ke Taman Tasik ternyata suasana meriah maklumlah cuti sekolah... Pada mulanya tak tahu nak buat apa..last last tanpa berfikir panjang buat sandwich je lah ahaha..Psstt..den memang lomah bab wastern western food ni..Tapi tak apalah.. orang lain ada yang bawa nasi lemak , kek dan lain lain...bukan nak makan sangat...sebenarnya aktiviti santai ni bertujuan nak mengeratkan silaturahim dan saling bertukar fikiran dan tips serta pengalaman masing masing dalam bisnes Shaklee. Best tau...acara untuk bapa berlari sambil kepit belon dan mendukung anak, acara pertandingan mewarna untuk kanak kanak... ada juga acara sukaneka anak-anak iaitu menyusun huruf menjadi perkataan yang betul. Anak anak pun gembira sebab jumpa ramai kawan kawan baru, dapat bermain di taman yang besar tepi tasik dan berbasikal bersama kawan kawan...ahaaa acara merebut gula gula pun ada tau...

Umi berjumpa kawan kawan baru

 acara kaum bapa yang sporting, berlari dan dukung anak sambil kepit belon
 anak anak ada acara menyusun huruf menjadi perkataan yang betul
 ok sedia semua.....
 antara juadah pagi ni...
acara mewarna kanak kanak

 bertemu dengan bakal supervisor Darna sahabat satu sekolah dan cucu Shaklee ku..dah hampir 15 tahun kita tak jumpa ye Darna
Mr Abi membaca doa di awal majlis dan ini doa penutup, sebab abi kepit botol Alfalfa Large yang umi dapat semasa cabutan bertuah hihi

Alhamdulilah, seronok sangat kali ni dapat berjumpa  dengan kawan kawan...recharge minda dan mood..thanks sahabat semua...semoga ukhuwwwah sentiasa berkekalan

-------------

Bermula dari zero tentang bisnes Shaklee kini saya bukan lagi sekadar pengguna tegar bahkan pengedar Shaklee malaysia. Berita baik untuk warga Temerloh, kini boleh mendapatkan barangan Shaklee secara tterus dari saya pengedar Shaklee Temerloh, Mentakab dan poslaju ke seluruh Malaysia.

Emelia jamaluddin
012-9488 265
SID 910243

Sunday, 15 March 2015

JIMAT DUIT BREAKFAST DENGAN ESP

JIMAT DUIT BREAKFAST

Suka esp sebagai sarapan pertama saya!
Samada ambil as it is, ataupun campur dengan tamar koko atau minuman lain ke...esp tetap ada sebagai my early breakfast.

Kenyang sampai ke tengahari!..tipu la kot kalau nak kenyang sampai sehari suntuk kan...waktu pagi kat ofis tak terganggu (faham2 je lah..kalau dah berkumpul time makan tu, boleh drag ke arah buang masa..huhuhu)
Oh, yang penting...jimat duit breakfast ai hari2!

-Rosfarisya-
---------------------
Jom sihat dan jimat dimusim promo ESP ini. beli 6 percuma 1 atau nak beli 1,2,3 pun boleh. Berita baik buat warga Temerloh kini Shaklee di tempat anda. dapatkan supplemen pilihan anda terus dari saya pengedar Shaklee Temerloh/Mentakab.


Ladang Vitamin: membina kesetiaan melalui kualiti

012-9488 265 Emelia Jamaluddin

PERSEDIAAN HADAPI GST :

GST : ikat perut atau cari pendapatan sampingan
----------------------------------------------
Boleh dikatakan semua barangan ada pertambahan harga selepas GST sebanyak 6% termasuk barangan dan supppplemen Shaklee . Harga tidak naik tetapi bayaran tambahan cukai sebanyak 6% perlu ditambah termasuk kos pos 6%. Misalnya anda biasa pos barang berharga RM10 bulan depan dah jadi RM10.60.

Buat pelanggan pelanggan Shaklee yang saya hormati, anda tentu masih ingat berapa harga barang yang anda beli daripada saya selama ini kan. Cuma bayangkan pertambahan total siap pos + 6% cukai GST.

Sediakan stok keperluan harian ,mingguan seperti susu anak dan lain lain secukupnya. Sekurang kurangnya manusia akan terbiasa dengan keadaan baru (GST) selepas 3 bulan. Mereka akan mula lupa dan bole menerima situasi ini.

‪#‎sedang‬ berlangsung PROMO ESP, ZINK ,VITA LEA FOR CHILDREN sehingga 28 Mac 2015. Bulan depan, kita bersedia dengan sebarang kemungkinan ekonomi yang tidak terjangkau dek akal fikiran

 Tahniah jika anda seorang yang mempunyai pekerjaan atau pekerjaan smpingan. Ia penting untuk membantu menyara kos sara hidup masa kini.
----------------------
Saya adalah pengedar Shaklee kawasan Temerloh/Mentakab dan Bera. Poslaju kke seluruh malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. Pos percuma untuk setiap pembelian VIVIX .

Emelia Jamaluddin
012-9488 265
Shaklee Id 910243

Ladang Vitamin- membina kesetiaan melalui kualiti

Tuesday, 10 March 2015

IBU BERTENAGA, KULIT ANAK COMEL DENGAN ESP

Assalamualaikum dan selamat malam... baru siapkan tanda kertas soalan 4 kelas..dah siap key in ke dalam saps online..ehehehe.. Baru ada masa nak jjenguk blog kesayangan ni.. haaa.. lepas ni packing barang yang nak di pos ke KK esok insyaAllah. 

Malam ni saya nak share testimoni Pn. Nurfadilah mengenai keistimewaan ESP yang dia dapati sejak mengambil nya.

"ESP adalah produk pertama Shaklee yang saya cuba. Saya ambil masa berpantang Danish. Minum macam tu je memang tak lalu. Saya campurkan dengan Nestum 3 in 1. tak pun kekadang minum ngan air jus Twister. Memang sedap. Apa yang saya rasa pas ambil Shaklee memang lain dari yang lain. Badan lebih bertenaga dan susu badan Alhamdulillah banyak dan pekat. Suka sangat. Paling best Strechmark hilang tau. Kulit Danish juga putih, gebu dan cantik. Ramai yang tegur dan dengan rendah hati saya kata ini baby Shaklee sebab Mama dia ambil suplemen Shaklee dan dia menyusu badan " -Pn Nurfadilah


 Sebab ini lah kenapa ESP mendapat jolokan nama THE PRODUCT SPEAKS ITSELF. Ada banyak kisah menarik yang dikongsi oleh pengguna ESP. dari segi kulit yang gebu gebas, bertenaga, pemulihan luka dan parut yang kian pudar, kulit yang lebih anjal...alhamdulillah. Sebab itulah ESP sangat laris walaupun bukan pada musim promosi haaa....Time bulan puasa pulak sama juga halnya..kaum ibu, wanita, pesakit gastrik ambil ESP ketika bersahur untuk tenaga dan tahan lapar lbih lama. Seronok tau..boleh korek korek testimoni ESP dalam ni ye...memang tertarik menarik da booommmmm...
Berita baik bagi yang mahu cuba berikthiar berpuasa walaupun hamil , menyusukan anak anda boleh cuba ESP sebagai sahur harian anda. Ia juga memberi tenaga segera dan membantu memperbaharui sel sel kulit dan membuatkan kulit terasa anjal.  Jika anda mahukan ESP ini, boleh mendapatkan khidmat saya untuk pengeposan ke destinasi anda. Atau jika anda adalah warga Temerloh, boleh pick up sendiri atau cash on delivery dari saya pengedar Shaklee Temerloh/Mentakab /Bera.  SMS whatsapp untuk info lanjut dan konsultasi adalah percuma khas buat pelanggan Ladang Vitamin.:)  

-------------------
Emelia Jamaluddin
Pengedar Shaklee Malaysia
Pengedar Shaklee Temerloh/Mentakab
012-9488 265

Page: Ladang Vitamin -membina kesetiaan melalui kualiti



Sunday, 8 March 2015

BERPUASA KETIKA HAMIL OK OK SAJA !

Lagi kelebihan ESP yg saya dapat ialah masa bulan puasa tahun lepas, saya dapat  berpuasa dengan bertenaga wlaupun baru pegnant 2mgu mse tu.. alhamdulillah syukut sgt..time sahur ambk ESP mmg ohsem..kekal bertenaga hingga waktu berbuka dpt masak sendri lauk utk berbuka wlpn baru pegnant..
puasa tahun ni sy fully bf..dgn ESP xperlu rsau lg sebab sy psti mmpu mnempuhi sebulan puasa dgn jayanya.. insyaAllah

Pn Faezah 

---------------------------
berita baik kini Shaklee di Temerloh.Dapatkan supplemen kegemaran anda secara terus daripada saya Pn Emelia Jamaluddin pengedar Shaklee Temerloh, Mentakab, Bera Pahang. Poslaju ke seluruh Malaysia . SMS whatsapp 012-9488 265

Ingin mendapatkan supplemen Shaklee ? Berita baik kini Shaklee di Temerloh. Anda boleh mendapatkan set hamil, set penyusuan ibu atau sebarang supplemen pilihan anda daripada saya pengedar Shaklee Temerloh. COD juga ke kawasan Mentakab, dan Bera. SMS /whatsapp ke 012-9488 265 untuk pertanyaan lanjut.

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin
Ingin mendapatkan supplemen Shaklee ? Berita baik kini Shaklee di Temerloh. Anda boleh mendapatkan set hamil, set penyusuan ibu atau sebarang supplemen pilihan anda daripada saya pengedar Shaklee Temerloh. COD juga ke kawasan Mentakab, dan Bera. SMS /whatsapp ke 012-9488 265 untuk pertanyaan lanjut.

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin
Ingin mendapatkan supplemen Shaklee ? Berita baik kini Shaklee di Temerloh. Anda boleh mendapatkan set hamil, set penyusuan ibu atau sebarang supplemen pilihan anda daripada saya pengedar Shaklee Temerloh. COD juga ke kawasan Mentakab, dan Bera. SMS /whatsapp ke 012-9488 265 untuk pertanyaan lanjut.

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin

TUMIT PECAH KETIKA HAMIL ??

Ni testimoni saya yang ketiga rasanya..hehe..sebab saya terlalu suka sangat sangat dengan ESP ni..masa saya pregnant dulu..tetiba kaki saya pecah pecah..ya Allah firstime saya rasa kaki pecah pecah..sangat sangat tak selesa..dah pernah cuba sapu cream yang saya beli kat farmasi..tp x jadi..lepas bersalin saya tergerak hati nak cuba ESP + Zinc..kebetulan masa tu ada masalah rambut gugur..minum ESP bertong tong baru perasan ehhhh tumitku dah tak pecah..alhamdulillah best sangat..sebab dah lama pecah tetiba elok balik..ESP ni protein..protein makanan untuk sel..sel cantik kulit pun cantik..tumit kaki pun dah tak pecah..alhamdulillah..

ESP best best best! 

Pn Amalina 
----------------------




berita baik kini Shaklee di temerloh. Dapatkan supplemen kegemaran anda secara terus daripada saya Puan Emelia Jamaluddin Pengedar Shaklee Temerloh, Mentakab dan Bera. Penghantaran poslaju ke seluruh Malaysia termasuk ke Sabah dan Sarawak. SMS whatsapp ke 012-9488 265 untuk info lanjut.

MINUM SOYA KOTAK JADIKAN KULIT BAYI LEBIH SENSITIF ?

ESP ATAU SOYA KOTAK  ??

Kali ini saya mahu berkongsi satu ‪‎RAHSIA‬ saya dan pemakanan saya semasa pegnant anak yang ke 3...sehingga mendapat gelaran anak baby shaklee

Ya, saya memang tak mis ESP dan VITAMIN C...saya yakin soya yang terkandung dalam esp adalah tidak sama seperti soya lain yang berada di pasaran, ..saya mengaku saya sangat excited untuk mendapat anak yang gebu putih semasa mendapat tahu saya mengandung ketika anak 1st dulu...bukan saya nak bezakan setiap anak, tetapi saya nak anda sedar yang tidak semua soya di luar sana diproses dengan betul dan selamat

Ok, nak dijadikan cerita, masa anak 1st dulu, saya ingat lagi kami borong 1 cotton soya dalam kotak ..yang besar pulak tu..saya suka sangat minum soya..tu yang hubby belikan banyak terus....sangkaan saya silap....kakak farisha yang dulunya baby..sering mengalami masalah RUAM yang teruk sehingga saya buntu nak guna cream apa..masa tu belum kenal lagi cream shaklee...baik kejap tapi tak lama jadi semula...kesian kakak...ibu je faham masa tu....

Bila pregannt anak yg ke 3 ni memang saya tak mnum soya kotak...saya just amalkan ESP, VITAMIN C dan vitamin asas ibu HAMIL yang lain. Dan saya dapati kulit fatini sangat la comel, putih dari yang lain dan yang saya suka sedikit pun tidak mengalami ruam yang berpanjang dan meninggalkan kesan parut...

Bila saya fikir balik dan saya sedar,.suatu ketika dulu saya TAK PATUT amalkan soya dalam kotak, sebaliknya saya kena pastikan betul-betul soya yang saya mnum adalah soya NON-GMO.....

Kini pilihan saya adalah ESP ..dan sesmetinya sampai sekarang saya amalkan...kerana ianya membantu saya utk mendapatkan kulit yang sihat dan bersih, awet muda, dan memberi saya tenaga berpanjangn........alhamdulillah...

terima kasih Allah. terima kasih Shaklee....

Pn Shaila

-----------------------------------
Ingin mendapatkan supplemen Shaklee ? Berita baik kini Shaklee di Temerloh. Anda boleh mendapatkan set hamil, set penyusuan ibu atau sebarang supplemen pilihan anda daripada saya pengedar Shaklee Temerloh. COD juga ke kawasan Mentakab, dan Bera. 

SMS /whatsapp ke 012-9488 265 untuk pertanyaan lanjut.

ZINK : UNTUK TUMBESARAN DAN PERKEMBANGAN

Petang ni duk belek belek buku panduan produk tiba tiba terbaca pasal Zink ni..oo rupa rupanya Zink menyumbang juga kepada tumbesaran dan perkembangan tubuh badan. 

Zink Complex Shaklee dirumus dengan zink glukonat yang mempunyai bio yang tinggi di dalam bes alfalfa dan barli panggang dan ia diformulasi berasaskan sayur sayuran.  Zink juga dapat meningkatkan daya ingatan dan tempoh tumpuan belajar.  Menurut kajian, kanak kanak yang diberi 20mg Zink 5 hari seminggu selama 10 hingga 12 minggu mempunyai daya ingatan yang baik dan penumpuan yang lebih panjang berbanding mereka yang tidak mengambil supplemen Zink..

Haa bila baca macam ni mula lah rasa nak makna..hahaha.Biasa suami je yang makan Zink ni..

Fakta nutrisi supplemen Zink Complex Shaklee 1 biji mengandungi 120mg kalsium dan Zinc sebanyak 15mg. Jangan tak tahu ye...mereka yang ada masalah kesuburan lelaki sangat perlu mengambil Zink ni. Sebab Zink membantu memelihara sistem reproduktif kaum lelaki dan meningkatkan jumlah sperma. Mereka yang sering keguguran rambut juga perlu mengambil Zink kerana Zink membantu di dalam menyihatkan pertumbuhan rambut dan mengelakkan nya dari gugur. Ye lah bila sel kita sihat, rambut kuat dan susah nak gugur ye tak.




Ini lah rupanya Zink pilihan hati keluarga saya. Sebenarnya kat rumah saya ni memang ada sebakul supplemen. memang jadi ala ala first aid lah hahha...bukan nya semua kami telan setiap hari..agak agak lah kan kah3..

harga runcit sebelum GST ini kira kira RM 33.75.  Mengandungi 120 biji. Ini adalah antara vitamin termurah dari Shaklee.. Apa?? Nak murah lagi ?? Haaa jika ahli macam saya ni memang dapat lagi murah lah hehehe...tambahan pulak sekarang ni promosi Mac sehingga 28 Mac ni Zink beli 3 percuma 1 botol lagi..  Nak lagi ?? Okay...Zink juga membantu dalam penghasilan insulin secara semulajadi. Lagi ??? Okey..Zink juga membantu pemulihan luka ...haaa best kan Zink Shaklee ni.. Ingat tak saya pernah kata kan..apabila sebut Complex..ia adalah bermaksud paling lengkap di pasaran. Dan Zink Shaklee adalah yang paling lengkap di pasaran bagi supplemen Zink berbanding jenama lain..

Nak dapatkan supplemen Shaklee ? Berita baik buat warga Temerloh , anda boleh mendapatkan suplemen Shaklee secara terus daripada saya pengedar Shaklee Temerloh, Mentakab dan Bera. Sebarang maklumat lanjut, pertanyaan boleh SMS /WHATSAPP 012-9488 265 Pn Emelia Jamaluddin. 

Pengedar Shaklee Temerloh
SID 910243
Emelia Elza Jamaluddin
012-9488 265

10 SIFAT SAHABAT YANG HARUS DIHARGAI

Assalamualaikum...selamat berhujung minggu semua sahabat.. pagi ni saya nak kongsi 10 sifat sahabat yang kita semua patut hargai. 

1) Sahabat sahabat yang ceria dan menceriakan

2) Sahabat yang memberi ketenangan

3) Sahabat yang suka berbaik sangka

4) Sahabat yang tidak suka mengata

5) Sahabat ikhlas

6) Sahabat jujur

7) Sahabat baik tutur katanya

8) Sahabat berfikiran positif
 
9) Sahabat baik hatinya dan niatnya

10) Pendengar yang baik

SAHABAT SEJATI  IALAH YANG MAMPU MEMBUAT HAL YANG SEDERHANA TAPI CUKUP MEMBAHAGIAKANMU

SAHABAT SEJATI IALAH YANG SELALU MENGINGATKAN MU TENTANG ALLAH

SAHABAT SEJATI IALAH YANG INGIN BERSAMA SAMA MU MASUK KE SYURGA



Nostalgia lagu ni....teringat zaman persekolahan dulu..


---------------------------------------------------------------------------------------
Berita baik buat warga Temerloh. Kini anda boleh mendapatkan barangan Shaklee dan supplemen kesukaan anda secara terus dari saya pengedar Shaklee Temerloh, Mentakab dan Bera. Penghantaran ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

SMS Whatsapp ke 012-9488 265 untuk konsultasi,info lanjut dan cara bayaran.

Emelia Jamaluddin
SID 910243

Ladang Vitamin:membina kesetiaan melalui kualiti

Saturday, 7 March 2015

SEGENGGAM NASI JIKA NAK MAINTAIN, KURANG JIKA NAK KURUS

Ada jugak macam ni ek.. hahaha...
haa sebenarnya kita selalu risaukan bila lihat orang lain lebih cantik, kurus, slim, tidak menggeleber dan anjal tapi tahukah kita..atau kita ambil tahu tak banyak mana atau apa kah perkara yang dia buat untuk mengekalkan berat badan nya yang menawan tu. Ofkoslah fisrt of all kena jaga makan, bak kata Kevin Zahari nasi segenggam kalau nak maintain kan berat, dan kurang dari segenggam jika nak turunkan berat badan. Ahaaaa bab ni den lomah betoi..kadang dah elok segenggam kemudian menambah semula ..hahahha

sendiri mau ingat lah ye tak..oho..satu lagi kita pun kena rajin bersenam jugak lah..dah nak kurus camana mana lepas makan bawa baring..aiyaaarkkk..suri rumah jarang berbadan besarkan..lepas makan cuci pinggan dulu.. nyapu sampah pulak...basuh kain...jemur kain...lipat kain...pendek kata pergerakan tu sangat banyak..haaa semua orang boleh sebenarnya..nak dengan tak nak je ye tak ?

Cakap pasal gem ni...(gemok) kadang kadang berpunca daripada suka makan jajan atau benda yang merapu. Benda macam ini lah yang takde khasiat tetapi kalori tinggi.. Bila cenderung nak makan benda tak berfaedah ni ,bermakna tubuh kita kekurangan potassium. POTASSIUM ada pada pisang, atau buah kurma. Kalau tak ada bekalan keduanya, jom cuba ambil 2 biji Vita lea sehari. Khasiat multivitamin dengan iron /zat besi dan mineral  ini seumpama kita makan 40 jenis hidangan ! Bukan dari sudut obes nya tetapi dari segi khasiatnya ! Wahhh..banyakkan tu..


Botol besar tu dewasa punya ada 120 biji..merupakan multivitamin paling pantas terlarut di dunia.. sbelahnya pulak ialah Vita lea for children..diformulasi khas untuk kanak kanak se awal 4 tahun ke atas. Zink, vitamin A, B,C,D,E semua ada dalam ni trmasuk kalsium.

Berita baiknya bulan Mac sehingga 28 Mac ini promosi hebat Vita lea kanak kanak beli 3 percuma 1.
Apa ? Macamana nak dapatkan supplemen Vita lea ni..ok..ia boleh didapati dengan Shaklee atau terus dari saya pengedar Shaklee Temerloh, Mentakab, dan Bera. Penghantaran melalui poslaju juga ke seluruh Malaysia termasuk di Sabah dan Sarawak. 

CARA BAYARAN 

1601 6609 1682  MAYBANK 

10043020087442  BANK ISLAM 

(EMELIA ELZA BINTI JAMALUDDIN )

SMS BUKTI BAYARAN KE : 012-9488 265 ATAU EMEL KEPADA jrjef4@yahoo.com

maklumat poslaju :

1)NAMA PENUH :
2)ALAMAT POSLAJU:
3)NO TELEFON :

Ok lepas ni tak yah risaukan orang lain dah...bela badan sendiri je hahaha.

PROMOSI HEBAT !!!

Assalamualaikum...just nak bagitahu kepada sahabat semua. Sehingga 28 Mac 2015 ini promosi hebat beli 6 percuma 1 ESP dari Shaklee.

Tahukah anda ? 1 hidangan ESP bersamaan 12 kali ganda susu, 4 kali ganda telur atau 2 kali ganda daging.

Tahukah anda ? Sumber protein yang mencukupi membantu penghasilan kolagen, keratin dan elastin pada kulit, rambut dan tubuh manusia.

Tahukah anda ??  ESP membantu memperbaharui sel sel kulit. Pemulihan luka dalaman dan luaran, gastrik, kesihatan keluarga, kesuburan kulit, menguatkan rahim, menggalakkan penghasilan susu ibu dan sumber tenaga segera. 

Ibu sihat dan kulit cantik berseri dengan ESP. Selamat tinggal wajah kusam!



‪#‎ShakleeTemerloh‬ ‪#‎ShakleeMentakab‬
012-9488 265 Emelia Jamaluddin

Jom llike Ladang Vitamin

Istimewa buat warga Temerloh dan Mentakab juga Bera, anda boleh mendapatkan supplemen kesayangan anda terus dari saya pengedar Shaklee Temerloh,Mentakab, Bera. Sebarang info lanjut, konsultasi atau cara bayaran boleh whatsapp saya di 012-9488 265 


CARA BAYARAN 1601 6609 1682 MAYBANK 10043020087442 BANK ISLAM (EMELIA ELZA BINTI JAMALUDDIN ) SMS BUKTI BAYARAN KE : 012-9488 265 ATAU EMEL KEPADA jrjef4@yahoo.com maklumat poslaju : 1)NAMA PENUH : 2)ALAMAT POSLAJU: 3)NO TELEFON :

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin

TEPUNG TANPA BAHAN PELUNTUR

Assalamualaikum..kepada warga Temerloh yang berdekatan..berita baik kini boleh mendapatkan tepung Cap Bidara ini tanpa bahan peluntur dari saya. Sebenarnya bukan nak jual sangat pun, nak beli 6 bungkus je tapi tuannya kirim sekotak hahaha...memang cadang nak bagi kat mak, dan adik beradik jer. Haaa jika ada yang berminat nak tepung ni boleh lah saya lanjutkan satu langkah ke hadapan untuk jual..oh tolong jualkan sebenarnya...ini adalah 100% produk dari ahli Persatuan pengguna Islam Malaysia. Rasanya jika anda berada sekitar Bera dan Temerloh, boleh lah saya tolong hantarkan atau pick up sendiri. 

oh ya...expired date nya ialah pada September 2015 



Kalau buat cucur pun best ni..tambah sedikit nasi yang telah dikisar..jadi lembut je hihi



Saya boleh dihubungi sebagai Emelia Jamaluddin, pengedar Shaklee Temerloh. Tepung ni sambil sambilan aje tau lagi pun apa salahnya kita memanjangkan dan membantu kepada perkara perkara yang baik..tepung ini dijamin halalan toyyiban....

(bisnes Shaklee tetap menjadi pilihan saya kerana ia sempoi, modal yang minima dan juga ia adalah supplemen kegemaran saya sekeluarga.)  Ni nombor saya sms..whatsapp pun boleh..012-9488 265

HB CANTIK , BP STABIL !!

HB CANTIK , BP STABIL  !!

Preggy anak ke-2.. tahun 2012..tekanan darah rendah.. HB ok.. Dah disebabkan bp low, asyik pitam ja.. Puas makan macam2 nak naikkan bp tapi gitu gak.. Terjebak ngan shaklee bila kawan post pic dia kat fb, ramai puji kulit dia cantik.. kita pun nak gak la kulit cantik nmpk gebu jaa.. Dia bgtau amik shaklee..

Pastu dia bgtau ada set bersalin shaklee sebab masa da preggy 7 bln.. Dia sajes gitu gini utk set besalin & dia bagitau preggy pun bleh vitalea,bcom bla3.. tapi tak berani nak memandai makan sebab kita ni preggy uri kat bawah.. Risau nanti bleeding ke apa.. So at last amik esp ja.. Dia ckp esp ada promosi..rembat la 3 tong terus.. hari2 minum esp ja sbb vit2 lain (folic acid, obimin bla3 da x larat nk telan dah). Alhamdulillah check pastu bp da makin naik.. husben yang mulanya kondem esp mulanya, cakap ok esp ni (sebab dia dok jual alpha lipid).. So da masuk 9 bln preggy, memang nekad nak amik set pantang shaklee n terus masuk ahli.. Bonus pertama terus Rm 600+..Alhmadulillah

Pn Mardiana


----------
Berita baik untuk anda. Shaklee kini di Temerloh dapatkan barangan shaklee keperluan anda dari saya pengedar Shaklee Temerloh anda. Penghantaran ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan sarawak.

 
Sebarang maklumat lanjut, cara bayaran dan konsultasi boleh sms whatsapp 012-9488 265 saya rakan Shaklee Temerloh anda.  Penghantaran juga sekkitar daerah Bera, Pahang.

JATUH CINTA PADA ESP


Saya mula kenali ESP masa umur Ammar 1 tahun 2 bulan.
Saya mula JATUH CINTA dengan ESP bila ESP terus mengenyangkan saya.
(ibu beranak kecik kadang-kadang tak sempat makan pun)


Saya mula JATUH CINTA dengan ESP bila terasa perubahan tenaga yang ketara.
(ibu beranak kecik kadang-kadang letih lesu hanya dengan melayan karenah anak kecik dari pagi sampai ke tengah malam tidur. Belum termasuk kerja harian di rumah lagi)


Saya mula JATUH CINTA dengan ESP bila sistem penghadaman saya jadi LAWAS & TAK SEMBELIT dah.
(hampir 2 tahun lebih menanggung 'ketidaklawasan' & sembelit)


Saya mula JATUH CINTA dengan ESP bila Ammar dah tak merengek malam mintak nak menyusu sebab dah kenyang even hanya menyusu sekali jer sebelum tidur malam.
(sebelum kenal ESP Ammar kerap merengek lapar ditengah malam dan tak puas menyusu.)


Saya mula JATUH CINTA dengan ESP bila kulit saya kembali bermaya & anjal. Pori-pori dimuka juga mengecil.
(sebelum kenal ESP kulit saya kering dan tak bermaya. Muka kelihatan kusam jer)


Saya mula JATUH CINTA dengan ESP bila rambut saya dah kurang gugur.
(Saya punya masalah rambut gugur sejak sebelum kahwin lagi dan kini masalah tersebut dah berkurangan)


Detik inilah yang buat saya PERTAMA kali JATUH CINTA dengan ESP!

Nukilan dari hati
Puan Intan


-------------------
 
Berita baik untuk anda. Shaklee kini di Temerloh dapatkan barangan shaklee keperluan anda dari saya pengedar Shaklee Temerloh anda. Penghantaran ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan sarawak.

 
Sebarang maklumat lanjut, cara bayaran dan konsultasi boleh sms whatsapp 012-9488 265 saya rakan Shaklee Temerloh anda.  Penghantaran juga sekitar daerah Bera, Pahang.

PARUT MAKIN PUDAR !!

Mula2 ambik masa pregnant 4 bulan anak ke3.... Saya suka campur ESP dengan milo... Alhamdulilah, saya sangat cergas sepanjang kehamilan... yang paling best bila tiap kali check up, nurse dan doktor puji semuanya ok

Lepas tu sambung ambik ESP semasa berpantang dan menyusu. Sekarang baby dah 10 bulan... Baby sihat, mama pun cergas..

Selain tu, parut2 lama dah semakin pudar.... Episod mengutip rambut gugur di lantai bilik, bilik air dan sikat dah tiada lagi..

Sayang sangat kat ESP.
Mmuuahh.


Kredit to Puan Dillla 

------------
Berita baik untuk warga Temerloh kini boleh mendapatkan barangan dan supplemen Shaklee daripada saya pengedar Shaklee Temerloh. Penghantaran melalui poslaju ke seluruh Malaysia Termasuk Sabah dan sarawak. SMS whatsapp 012-9488 265 untuk cara bayaran, konsultasi dan info lanjut.

Ingat Shaklee ingat saya...nak Shaklee cari saya tau ! hehe

Friday, 6 March 2015

Testing waktu malaysia

Godek punya godek blog ni tetibe jumpa setting waktu...berjela list negara..klik Malaysia...alahai..selama ni kalo setting nak post  esok contoh Sabtu, jam 3 petang baru blog ni akan post hahaha...aisehhh..ilmu baru malam ni i dapat..alhamdulillah..

KULIT MENGENDUR ??

Kulit mengendur

Bermacam cara kaum wanita nak elakkan kulit kendur. banyakkan senaman, pengambilan air yang mencukupi, pakai masker, makan kolagen dan lain lain. Tapi tahukah anda?? Pengambilan sumber protein yang mencukupi mampu membantu penghasilan elastin,keratin dan kolagen kulit. Keratin biasa pada rambut untuk kesuburan. Elastin seperti gelang getah yang boleh menegang dan mengendur. Kolagen pula menganjalkan lapisan kulit. Sumber protein ialah daging, susu, telur dan bermacam lagi. 

Justeru itu saya memilih Energizing soy protein dari Shaklee  (selepas ini saya singkatkan kepada ESP ).. ESP 1-2 kali sehari. Jika tak mampu nak sediakan daging, telur atau susu setiap hari, saya cadangkan ambil lah ESP .Sebab itu siapa yang mengamalkan ESP cepat proses pemulihan luka dalaman dan luaran, membantu memperbaharui sel sel kulit dan menyuburkan kulit. Ada yang pegi farmasi nak cari ubat pencerah, orang farmasi bagi ESP Shaklee tau hihi..

Dan inilah ESP kesayangan saya. Minum 2-3 hari pun dah jatuh cinta. Rasanya yang sedap, soya perasa vanila sangat sesuai dengan tekak saya yang tak minat soya..ahaa tapi saya jatuh cinta dengan ESP sebab tidak rasa soya sangat.

 Adik ipar saya yang mengambil ESP sepanjang hamil pun kata ia sangat bagus untuk kulit, banyakkan susu dan memberi tenaga. Adik ipar yang sorang lagi pula respon katanya dukung anak pun tidak letih walaupun turun naik bangunan ketika sibuk bershoping...wahhhh energetic gitu. Pasal harga pulak , setakat belum gst ni harga runcit ialah RM150 sahaja. Jika ahli memang sah sah laaaaaagi murah.

Bulan ni ESP promo,harga ahli lagi lagi lagi murah. jom dapatkan bekalan ESP kegemaran anda pada harga mampu milik. Mulai 1 April harga dah kembali asal dan yang paling mendebarkan ialah penambahan cukai gst sebanyak 6% ! Jom grab sementara kita masih ada peluang memilih.

lai lai lai...nak beli 6 percuma 1 tong ESP
nak beli 3-4 tong pun boleh...
nak beli 1-2 pun boleh..pm sekarang..tempah tempah dulu..

Emelia Jamaluddin
Page : Ladang Vitamin
012-9488265
SID 910243


penghantaran sekitar TEMERLOH,PAHANG. Poslaju ke seluruh Malaysia. 



Nak saya poskan kepada anda ? Cara bayaran

1601 6609 1682     MAYBANK

1004 30200 87442 BANK ISLAM

(EMELIA ELZA BT JAMALUDDIN)

SMS BUKTI BAYARAN : 012-9488 265

atau emel ke jrjef4@yahoo.com


selepas membuat bayaran, sila beri maklumat poslaju :

1) Nama penuh

2) Alamat poslaju

3) No telefon

 
Berita baik untuk warga Temerloh kini boleh mendapatkan barangan dan supplemen Shaklee daripada saya pengedar Shaklee Temerloh. Penghantaran melalui poslaju ke seluruh Malaysia Termasuk Sabah dan sarawak. SMS whatsapp 012-9488 265 untuk cara bayaran, konsultasi dan info lanjut.

Ingat Shaklee ingat saya...nak Shaklee cari saya tau ! hehe 

Sunday, 1 March 2015

PETUA KULIT TEGANG DAN ANJAL SEMULAJADI

TAHUKAH ANDA ??

Untuk mendapatkan kulit yang pejal dan licin bergantung kepada protein yang baik kualitinya. Komponen komponen utama kulit anda ialah keratin, kolagen dan elastin yang semuanya dihasilkan daripada protein yang mencukupi. KERATIN ialah lapisan luar kulit anda yang boleh dilihat. KOLAGEN memberikan kulit anda sokongan yang sihat, dan menjadikan lapisan kulit kuat dan kukuh untuk mewujudkan kelicinan . ELASTIN menegangkan kulit dan membolehkannya menegang dan mengendur seperti gelang getah. Haaa...bagaimanakah kita nak dapatkan sumber protein seharian? Berapa kilo daging kena ambil untuk zat protein yang mencukupi ? Berapa biji telur pula yang harus ditelan untuk mendapatkan sumber protein harian kita ? Atau berapa gelas susu supaya kita mendapat bekalan protein yang mencukupi.



   
Sebelum ini , saya pernah mencuba beberapa jenama soy protein daripada jenama CXXXXX, AXXXX dan nampaknya ia tidak berapa serasi dengan saya. Kadang kadang saya rasa kembung semacam hehe..dari sudut rasa pula memang biasa biasa aje. Hasilnya?? Mungkin kerana jarang ambil dan kurang konsisten maka kesan pun tak berapa ketara. Tetapi, sejak pertama kali minum ESP Energizing soy protein dari Shaklee, saya dapati beberapa perubahan pada diri dari segi tenaga. dan kesihatan kulit .  Memang terbaik diambil oleh ibu hamil untuk boost tenaga dan kulit yang cantik..2 dalam 1 , anak pun cantik kulit tau. Bagi ibu sedang dalam pantang, sudah tentulah ESP memberi tenaga segera dan mempercepat proses pemulihan luka bersalin samada luaran atau dalaman. Tak percaya? Orang yang dah melalui pembedahan pun sangat baik ambil ESP ni untuk pemulihan luka dalaman. Bagi wanita yang menyusukan anak juga mendapat faedah besar dari ESP ini. Bekalan susu yang meriah kerana ESP menggalakkan penghasilan susu ibu, membuat kan ibu rasa lebih segar dan energetic serta bonus kulit yang cerah dan cantik..

Ahhaaaa..jangan percayakan cakap saya tapi alamilah sendiri rasa hebat setelah mengamalkan ESP . Bagi yang tak suka kan soya seperti saya, jangan risau, kerana ESP tidak terasa soya sangat dan ia dalam perasa Vanilla. Dan rasanya tentu ramai yang tak sabar nak menikmati segelas ESP lepas ni kan..haaa..ini lah pilihan saya sejak 3 tahun lalu. Memang tak tukar jenama dah ! hihi



Berita baik buat yang baru nak cuba ESP atau penggemar tegar ESP. Bulan Mac kembali dengan promosi ESP beli 6 percuma 1. Jangan lepaskan peluang ini. Jom rembat 2-3 tong terus.. Ehem ehem...kalo nak ESP pm saya cepat cepat tau :)



Emelia Jamaluddin
Pengedar Shaklee 910243
012-9488 265


Berita baik untuk warga Temerloh kini boleh mendapatkan barangan dan supplemen Shaklee daripada saya pengedar Shaklee Temerloh. Penghantaran melalui poslaju ke seluruh Malaysia Termasuk Sabah dan sarawak. SMS whatsapp 012-9488 265 untuk cara bayaran, konsultasi dan info lanjut.

Ingat Shaklee ingat saya...nak Shaklee cari saya tau ! hehe