Friday, 17 April 2015

JADILAH DIRIMU SENDIRI

Semalam ada kawan tanya makna apa lagu ni kerana anaknya selalu dengar...video 15 saat je...taip punya taip haa jumpalah video asal yang ni...artis Aweking records (yang sebumbung dengan Maher ZAin )....penyanyi Humoood Alkhedr....best lagu ni...layaaaannn

video

Thursday, 16 April 2015

INFO LECITHIN 5 :KOLESTEROL

INFO LECITHIN 5 :KOLESTEROL

Tahukah anda ??

Lecithin dapat membantu pemecahan lemak dan kolesterol. Ia bertindak sebagai pembersih salur darah , pengambilan tambahan membantu mengemulsi dan metabolisme lemak, kolesterol dan trigliserid di dalam tubuh. Untuk hasil terbaik, ambil 2 biji Phytocol ST 30 minit sebelum makan. Ia membantu memblok /menyekat kolesterol dari memasuki salur darah. 2 biji Phytocol ST seperti anda mencegah kolesterol dengan mengambil 200 biji lobak merah, 70 keping roti gandum atau 425 biji tomato.

Pilihan lain anda boleh mencuba 3 biji Omega Guard 2-3 kali sehari dan pastinya menjaga makan dan kerap melakukan senaman. Tambah Alfalfa atau Herblax untuk menyerap sisa pembakaran lemak untuk memudahkan proses pembuangan najis.

‪#‎shakleeTemerloh‬
‪#‎promoApril‬
‪#‎Lecithinpecahlemak‬
012-9488 265

Jom like Ladang Vitamin

INFO LECITHIN 4

TAHUKAH ANDA ?

Sebenarnya Lecithin mampu memperbaiki tekanan darah tinggi dengan menghalang arteriosklerosis dan menggalakkan peredaran darah. Amalkan pengambilan Lecithin 3-6 biji sehari dan lihat hasilnya. Ingat, bukan sehari dua untuk menjadi keserasian,  berikan sedikit masa kepada tubuh untuk menghadapi tindak balas terhadap sesuatu kesan supplemen. Amalkan juga senaman dan awasi pengambilan air yang mencukupi.


7 MANFAAT 2 AYAT 1001 KHASIAT

Saya sudah lupa samada info saya dapat dulu dari ceramah radio, kuliah atau di mana tetapi alhamdulillah memang selesa beramal dengan ayat ini sejak dulu. Katanya dapat memelihara harta benda dan keluarga dengan izin Allah. Yang makin menguatkan semangat nak baca bila teringatkan my mil selalu baca lepas solat Subuh / selepas solat. Memang bagus diamalkan ayat ni...indahnya Islam..dalam ibadah pun terdapat 1001 manfaat...nak hidup anda smooth aje ? Pesanan my mil beramallah dengan sesuatu seperti kamu tidak tinggal makan nasi. Maksudnya....kalo kita biasa takleh tinggal nasi, amalkan macam tu jugalah sesuatu amalan kita nak buat, selawat ke, 10 kali surah AlFatihah ke...janji buat setiap hari insyaAllah beroleh manfaat seperti pelindung dan sebagainya.

Barangsiapa yang setiap harinya membaca dua ayat yang akhir dari surah At Taubah sebanyak 7x yang diulang sesudah solat fardhu, maka:

- jika dia seorang yang lemah, maka akan menjadi kuat.
- jika dia seorang yang hina, maka akan menjadi seorang yang mulia.
- jika dia seorang yang kalah, maka akan segera mendapatkan pertolongan.
- jika dia seorang yang berkesempitan, maka akan mendapat kelapangan.
- jika dia seorang yang berhutang, maka akan segera dapat membayar.
- jika dia seorang yang berada dalam kesusahan, maka akan hilang kesusahannya.
- jika dia seorang yang sulit dalam penghidupan, maka akan segera mendapat kelapangan kehidupan.

Nota Tambahan:
-Mentor saya juga berpesan ayat ini boleh dibaca pada segelas air sebanyak 25x dan minum..

# Mari sama-sama kita amalkannya.. surah at Taubah ayat 128 & 129


------------------
 

INFO LECITHIN 3

TAHUKAH ANDA ??

Lecithin dapat membantu melindungi hati . Ia bertindak menghalang enapan lemak di hati, sirosis hati dan hati berlemak,juga memulihkan kesihatan hati. Haa, boleh bayang tak hati ayam yang berlemak semacam je tu? Agaknya jika hati kita dipenuhilelemak selesa tak nak berfungsi dengan baik ? Mestilah diraguikan ..Kombinasi terbaik untuk kesihatan hati berlemak ni Lecithin dan DTX Complex. Belum cuba belum tahu. Nak cuba ?? Hubungi saya ye. Berita baik untuk warga Temerloh boleh dapatkan secara terus daripada saya pengedar Shaklee Temerloh.

#shakleeTemerloh
#promoApril
#Lecithinpecahlemak
012-9488 265

Jom like Ladang Vitamin​

Wednesday, 15 April 2015

INFO LECITHIN 2

TAHUKAH ANDA ?

Lecithin berguna membantu memperbaiki kesihatan prostat lelaki. kajian telah membuktikan masalah prostat dan urethra lelaki dapat diperbaiki dengan pengambilan lecithin dalam kuantiti yang banyak.
Anda seorang lelaki ? Atau nak menjaga kesihatan suami tersayang, cubalah berikan 6 biji Lecithin kepada mereka untuk menambah nilai kesihatan sebagai ikhtiar dengan izin Allah.

#shakleeTemerloh
#hiduptanpahutang
#sihatitunikmat
#promoAprilsemuabest
012-9488 265

Jom like Ladang Vitamin​

INFO LECITHIN 1

INFO LECITHIN 1 :

Tahukah anda ?

Lecithin dapat menghalang kejadian batu karang. Ini kerana 90% dari batu karang terjadi dari kolesterol , lecithin mengemulsi kolesterol  berlebihan untuk menyekat kejadian batu karang.

#biarsikittapiberkat
#hiduptanpahutang
#shakleeTemerloh
#promoApril

Emelia Jamaluddin​
012-9488 265

Jom like Ladang Vitamin​

Thursday, 9 April 2015

SUPPLEMEN HATI BERLEMAK

Biasa tengok tak hati ayam berlemak...euwww..bayangkan jika hati kita dibaluti lemak, banyak proses detoksifikasi terjejaskan..Sempena bulan April promo DTX COMPLEX ni saya teruja untuk mengupas apakah dia dtx complex DAN SIAPAKAH YANG MEMERLUKANNYA..  ahaa juga fungsi fungsinya..

jom lihat di bawah ni





Siapakah yang memerlukan DTX COMPLEX
---------------------------------------------------------------


Perokok
Pesakit Hepatitis
Penghidap Anemia
Mereka yang bermasalah ginjal, pundi kencing
Pesakit psoriasis, ekzema

Atau secara mudahnya, DTX COMPLEX adalah supplemen bagi mereka yang mempunyai masalah hati, hati berlemak. Ini dapat dilihat dari TANDA TANDA berikut :

-Mata panda (lebam dibawah mata)
-Perut buncit
-Warna kuning pada mata putih dan kulit
-Warna najis pucat atau berubah
-Air kencing berubah menjadi warna teh
-Sakit perut
-Muntah
-Loya/kurang selera makan


berita baik untuk anda yang baru ingin mencuba DTX COMPLEX bulan ini dengan harga promo. Tawaran sah sepanjnag bulan April

--------------------
#shakleeTemerloh
#012-9488265
 Ladang Vitamin​-membina kkesetiaan melalui kualiti


Friday, 3 April 2015

GLA COMPLEX : SUMBER BAHAN ALAMI

GLA COMPLEX :
SUMBER ASLI BAHAN ALAMI
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Antara sumber asli GLA COMPLEX ialah:

■ borage seed sebanyak 17% - 25%

■ blackcurrant sebanyak 15%- 20%

■ EPO Evening primrose oil 7%- 10%


MANFAAT UTAMA
~~~~~~~~~~~~~~~

◆ Borage membantu merawat ulser, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, mengeluarkan virus, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.

◆ GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.

◆ Melambatkan menopous

◆ Memperbaiki masalah prostat lelaki/kerap kencing

◆ Menentang kanser, kaya antioksidan, meningkat sistem imun

◆ Memperbaiki inflamasi kulit , ekzema, alergi, kegatalan ,kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, kurap, meringankn sakit akibat bengkak rheumatisma, artritis.

◆ Menghalang komplikasi diabetes; merendahkan gula darah.

◆ Pelangsingan ; merendahkan kolesterol LDL, memberi tone pada kulit dan otot

◆ Menghalang darah tinggi ; menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah , pengembangan salur darah ,mengelak masalah jantung

◆ Rambut; memperbaiki tekstur rambut dan rambut gugur.

◆ Hiperaktif, austisme, ADD, AD, HD : kanak kanak yang sukar memberi tumpuan, potong gel lembut dan campurkan isinya dengan makanan )

Wahhhh .  dah la memang feveret saya GLA ni. Bila studi kelebihannya malam ni buat makin teruja dan makin chenta...

tadaaaa...ini lah rupa GLA COMPLEX tu..kuning keemasan 


Berita baik promo bulan April dapatkan 7 botol GLA COMPLEX pada harga 6 botol ! Pembelian secara online, penghantaran secara pos ke tempat anda atau self pick up / cod area Temerloh dari saya pengedar Shaklee Temerloh, Seberang Temerloh, Mentakab.

Info lanjut :

Emelia
012-9488 265
SID 910243





Thursday, 2 April 2015

BEST OF APRIL
~~~~~~~~~~~~~

♣GLA COMPLEX  2 botol less 5%

♣LECITHIN  2 botol less 5%

♣♣GLA COMPLEX beli 7 pd harga 6 botol

♣♣LECITHIN beli 7 pada harga 6 botol

♣♣♣DTX COMPLEX beli 4 pd harga 3 botol

♣♣♣VITA LEA KIDS beli 4 pd harga 3 botol

♣♣♣CINCH COKLAT beli 4 pd harga 3 botol

♣♣♣CINCH CAFE LATTE beli 4 pd harga 3 botol

Fuhhhh ..banyak pilihan bulan ni. nak beli 7 terus atau twin pack, loose pun boleh ! Pm saya pengedar Shaklee Temerloh .

#ketahui rahsia makan vitamin percuma.

#shakleeTemerloh
012-9488 265

Berita baik buat orang Temerloh, kini anda boleh mendapatkan supplemen Shaklee secara terus dari saya pengedar Shaklee Temerloh # shaklee Mentakab #Shaklee Seberang Temerloh


Wednesday, 18 March 2015

LESS LESS LESS !!!!!

Yeayyyyyy...barang dah sampai...terima aksih encik Gedex tolong hantarkan...

Ahaaaaa....lai lai lai...dapatkan ESP kesayangan ramai ini dengan belian 2 tong ESP dapat less 5% ! Cepat bertindak tempah sekarang dan saya akan pos kan ke tempat anda. Bagi penduduk sekitar Temerloh, penghantaran percuma suplemen Shaklee dari saya pengedar Shaklee Temerloh.

 2 kotak 1st batch..akan menyusul lagi dan lagi
 akan di agihkan kepada tuan masing masing


 Tu dia promo bulan ni...beli 6 percuma 1 ESP... tahukah anda? 1 hidangan ESP bersamaan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda teur dan 12 jkali ganda susu ?


Cepat cepat stok tersedia !!


Berita baik buat warga temerloh !! Dapatkan stok supplemen Shaklee anda secara terus daripada saya pengedar Shaklee Temerloh/Mentakab.

SMS WHATSAPPS 012-9488 265 untuk maklumat lanjut



LEPAK SANTAI HUJUNG MINGGU

Pada hari Ahad 15 Mc 2015 yang lalu, kami sekeluarga menghhadiri acara lepak santai dan potluck bersama rakan rakan Shaklee di Taman Tasik Titiwangsa. Kali pertama menjengah ke Taman Tasik ternyata suasana meriah maklumlah cuti sekolah... Pada mulanya tak tahu nak buat apa..last last tanpa berfikir panjang buat sandwich je lah ahaha..Psstt..den memang lomah bab wastern western food ni..Tapi tak apalah.. orang lain ada yang bawa nasi lemak , kek dan lain lain...bukan nak makan sangat...sebenarnya aktiviti santai ni bertujuan nak mengeratkan silaturahim dan saling bertukar fikiran dan tips serta pengalaman masing masing dalam bisnes Shaklee. Best tau...acara untuk bapa berlari sambil kepit belon dan mendukung anak, acara pertandingan mewarna untuk kanak kanak... ada juga acara sukaneka anak-anak iaitu menyusun huruf menjadi perkataan yang betul. Anak anak pun gembira sebab jumpa ramai kawan kawan baru, dapat bermain di taman yang besar tepi tasik dan berbasikal bersama kawan kawan...ahaaa acara merebut gula gula pun ada tau...

Umi berjumpa kawan kawan baru

 acara kaum bapa yang sporting, berlari dan dukung anak sambil kepit belon
 anak anak ada acara menyusun huruf menjadi perkataan yang betul
 ok sedia semua.....
 antara juadah pagi ni...
acara mewarna kanak kanak

 bertemu dengan bakal supervisor Darna sahabat satu sekolah dan cucu Shaklee ku..dah hampir 15 tahun kita tak jumpa ye Darna
Mr Abi membaca doa di awal majlis dan ini doa penutup, sebab abi kepit botol Alfalfa Large yang umi dapat semasa cabutan bertuah hihi

Alhamdulilah, seronok sangat kali ni dapat berjumpa  dengan kawan kawan...recharge minda dan mood..thanks sahabat semua...semoga ukhuwwwah sentiasa berkekalan

-------------

Bermula dari zero tentang bisnes Shaklee kini saya bukan lagi sekadar pengguna tegar bahkan pengedar Shaklee malaysia. Berita baik untuk warga Temerloh, kini boleh mendapatkan barangan Shaklee secara tterus dari saya pengedar Shaklee Temerloh, Mentakab dan poslaju ke seluruh Malaysia.

Emelia jamaluddin
012-9488 265
SID 910243