Sunday, 26 October 2014

KENAPA DAN MENGAPA ESP ?

Kenapa lepas ambil ESP secara teratur rambut lebih lebat ?

Kenapa lepas ambil ESP kulit tembikai /parut bersalin / strechmark makin pudar?

Kenapa lepas amal ESP secara teratur kulit lebih cerah dan luka cepat pulih ?

Kenapa lepas ambil ESP secara rutin anda rasa bertenaga ?

Ini semua kerana  ESP merupakan sumber protein dan asid amino yang membantu menyihatkan sel sel dan memperbaharui sel kulit.

Cubalah segelas ESP hari ini dan lihat kesannya mengikut tindak balas seseorang.

Sebulan ? 2 minggu ? 1 minggu?

Semuanya bergantung kepada tubuh seseorang.

BERITA BAIK !!!
==============

PROMOSI ESP TINGGAL 6 HARI SAJA LAGI.  TEMPAH SEKARANG SEBELUM KEHABISAN STOK.

Emelia Elza Jamaluddin
Shaklee Id 910243
012-9488 265

Saturday, 18 October 2014

TODAY SPECIAL : VITAMIN C MURAH SR SHAKLEE

Well well well.... saya dah selamat borong Vitamin C sustaine release 6 botol.. free sebotol tau.. dan oleh kerana Meal shakes kat rumah dah nak abis jadi saya beli jugak satu set. Beli 3 free setong lagi...Selesai.. semua hujung jari jer..

Saya memang suka kan vitamin Shaklee. Bila promo ni lagi lah saya suka sebab dapat berjimat kan..bayar sikit tapi dapat lebih :)

Mahukah saya poskan vitamin keperluan anda ke rumah / by poslaju atau cod cash on delivery?

SMS WHATSAPP je untuk info dan order. InsyaAllah vitamin C murah tu hari ni saja sempena ribbon cutting ceremony ofis baru Shaklee.

Just inform me jika nak k ?

#pengedarShakleeMalaysia
#pengedarShakleePahang
#pengedarShakleeTemerloh
#012-9488 265

Monday, 13 October 2014

Bagaimana nak tegang dan anjal tanpa Kolagen Shaklee

Selamat petang semua sahabat...alkisahnya petang tadi potostat ic sebab nak bagi pada PT (pembantu tadbir) urusan e pangkat.. ahaaa..yang best nya kebetulan petang ni 2 orang menegur saya bila tengok ic dah buruk..tak cermat tu ye lahh satu hal.. yang buat saya nak terbang tu sebab katanya eh nampak muda...jeng jeng jeng...(seperti biasa perasan bagus lah hahahaha)...tak lah gurau je..sebenarnya usia dah masuk 36 tahun ni..kalo nombor tu dibundarkan tak ke aal 40 an dah...kan kan...ok bukan tu pokoknya donggg

Sempena bulan lepas September promo kolagen Shaklee, dan bulan ni Oktober ESP..wahh, ada yang gembira sangat bila ESP promo bulan ni..haaa..mari saya nak share kenapa jika tak mampu beli Collagen kita boleh cover up dengan vitamin lain

Saturday, 11 October 2014

GENTLE DEEP FOAMING CLEANSER

Kata orang tak kenal maka tak cinta. Tak amal maka tak rasa..ahaaa..begitu jugalah dengan saya. Sebenarnya dah lama intai nak pakai set skin care Shaklee. Maklumlah, barangan jagaan kulit dan kecantikan sangat banyak di pasaran tapi yang mana satu jadi pilihan.

Bagi saya, pilih lah jenama yang halal, sihat dan meyakinkan. Shaklee merupakan syarikat produk kesihatan no 1 dunia. Jadi, saya lebih yakin menggunakannya kerana penyelidikan demi penyelidikan diuat sebelum, semasa dan selepas  pengeluarannya bagi menjamin kualiti produk.

GENTLE DEEP FOAMING CLEANSER
==============================
  • Membersihkan dan menyegarkan kulit
  • Rumpai laut menanggalkan kotoran, mengelupaskan sel-sel mati dan menegangkan kulit
  • Alga Hijau melembapkan kulit dan membersih hingga jauh ke dalam liang-liang kulit untuk menghapuskan toksin
  • Strawberi Begonia mencerahkan dan meratakan tona kulit
  • Lembut dan menyegarkan


 Saya mula pakai ni start bulan 7 sampai sekarang masih ada lagi..picitkan sikit aje ke tapak tangan yang basah, cuci muka dengan jari manis kanan dan kiri... rata kan dan bilas hingga bersih.

Lepas ni saya nak cuba pula yang lain..sebulan satu yang baru..next adalah Soothing Radiance Whitening Softener...insyaAllah ;) 

berminat nak miliki set penjagaan kulit Shaklee yang selamat dan berkesan..pm saya untuk maklumat lanjut.

#pengedarShakleeMalaysia
#pengedarSHakleePahang
#pengedarShakleeTemerloh
#012-9488265 

NILAI 1 TONG ESP : MURAHNYYAAAAAAAAA

1 tong ESP soy pprotein ini 850gm bersamaan dengan 30 kg kacang soya non gmo. Tanpa kolesterol , jadi jika anda perlukan sumber protein ini lah jawapannya. Sebab itu bila kulit luka cepat sembuh dalaman dan luaran kerana sumber protein nya membantu memperbaharui sel sel kulit. Luka cepat sembuh dan bercantum ala ala kena minyak gamat you !

Pengalaman kuku saya terluka terhiris tak sengaja oleh peeler buah ajaib, terhiris sampai ke kuku..alhamdulillah , saya amalkan Collagen Powder + 2 scoop ESP dan dalam masa beberapa hari luka saya pulih dan kuku mula tumbuh.

Nanti kalo saya share peeler tu marah pulak tauke yang jual..no no no..bukan saya nak burukkan peeler dia jual, tajam tu bagus lah.  Yang saya nak highlight kan keberkesanan ESP effects dan Collagen powder. Efeknya selain luka sembuh cepat kulit pun toink toink toink.....anjal gitew..

Jika nak sumber protein dari telur, daging, tentulah timbunan kolesterol kita meningkat dek kerana nak kan protein tu. Dan pula, protein ni mudah rosak pada suhu tingggi. Sebab tu ESP dibancuh menggunakan air sejuk atau suam kuku (suam hidup segan mati tak mahu hahahhaa)

Dan lagi...kalo masak pondan pondan cincai kang telur tu kan ada samonella, macam ikan..sebab tu kena masak sampai mati kuman. BIla kuman mati sumber protein nya pulak dah hangus rentung yillek ...



Haa inilah satu satu nya soy protein yang saya suka berbanding jenama lain.  Saya tak kembung , rasanya sedap, halus, senang dibancuh pakai shaker konfem sebati 




 ..jom dapatkan ESP 2-3 tong bulan ni buat stok..kongsi dengan mak, mak ngah, adik beradik ipar duai pun best ni..jimat dan berkhasiat.Promosi sah sehingga 31 Oktober .

SMS WHATSAPP untuk info dan order :

#pengedarShakleeMalaysia
#pengedarShakleePahang
#PengedarShakleeTemerloh
#012-9488 265

Friday, 10 October 2014

RESIPI ESP : ESP & PAPAYA ICE BLENDED

Saya jarang menolak pemberian mak atau mertua..ahaaa..my mak bagi betik 2 biji . Di samping makan begitu saja , jom cuba buat smoothie atau ice blended nyamaaaaan gitew.



Bahan :

2 scoop ESP
2 Potong buah betik
1 sudu besar susu pekat manis
Ais


Blendkan semua...siyesss sedap dan nyamaaaannn..

Sila cuba tau. Nak nak time bulan ni promo Esp.. beli 6 free pulak 1 lagi.. mana nak cari harga memang best bulan ni. Hujung Oktober ni tamat lah promo.

Nak beli loose satu atau dua pun boleh..pm pm aje ye..

# pengedarShakleeMalaysia
#pengedarShakleePahang
#pengedarShakleeTemerloh
#012-9488 265


SARAPAN UNTUK CANTIK DAN ANJAL ?

Assalamualaikum semua..salam Sabtu ♥♥♥♥

Macamana sarapan membantu kita untuk tampil cantik dan anjal ? Ok..bergantung pada apa yang kita ambil di awal pagi.

Kalo kopi , dan minuman berkafein memang agen selulit, hakis kalsium , dan memekatkan darah , membuat rasa lapar bagi yang gastrik dan mungkin tidak baik untuk penghidap migrain.

Apa kata pagi pagi ni breakfast ESP + Collagen powder + Meal shakes dulu. Nak beri tubuh badan protein untuk memperbaharui sel sel badan. Tu lah istimewanya Esp. Membantu memperbaharui sel sel kulit.

Meal shakes pulak umpama kita ambil sayuran dan buahan..1-2 sudu besar untuk khasiat 24 jenis vitamin dan mineral, kalsium , serat..tak ke cantik kulit kalo tiap hari kita ambil.

Collagen pula untuk keanjalan kulit...toink toink gitewww....kata nak tegang kan..:)

Usia dah 36 tahun ni memang dah kena jaga . Takkan dah 50 an baru nak start ambil vitamin ye tak. Sebab apa yang kita makan adalah siapa kita 20 tahun akan datang.


Lagi pun sangat senang nak sediakan. Jangan tak tahu ye..punyalah best Esp ni khasiat nya dua kali ganda daging , 4 kali ganda telur ..... jadi kalo nak sumber protein tu cukup dah ambil Esp segelas sehari.

Ahaaaa..bulan ni bulan Special untuk peminat ESP.. Promosi beli 6 + 1  ESP berlangsung bulan ni hingga hujung Oktober.

Ramai yang dah teruja untuk memiliki Esp dengan harga lebih jimat. Anda bagaimana ?

#PENGEDAR SHAKLEE MALAYSIA
#PENGEDAR SHAKLEE PAHANG
#PENGEDAR SHAKLEE TEMERLOH
#SMS MESEJ WHATSAPP 012-9488 265
PUAN EMELIA

SELAGI HAYAT DIKANDUNG BADAN.....OHOIIIII

Jumaat oh Jumaat..biasa waktu petang macam ni saya lebih suka landing...mata pun berat semacam je ni haa..tapi bila memikirkan terlalu banyak perkara nak diselesaikan , terpaksa lah batalkan niàt suci tu ahak ahak.

Tugas pun dah kena bawa balik rumah..kalo tak konfem tak menang tangan dan tak terkejar.. haaa..

Nak login 40 jam ithink... vle frog.. nak tanda kertas peperiksaan Jawi dan Bahasa Arab 6 kelas sebelum membuat e pelaporan...ahaaaa...adoi pening pening lalat dah ni..

Alhamdulillah, laptop baru siap amik dari kedai... ada problem sikit.. ni pun taip pakai hanset je hoho...

tapi walaupun melakukan banyak tugas dalam satu masa , saya rasa energetic dan segar. Pagi tadi bancuh COLLAGEN POWDER SHAKLEE + Meal shakes + ESP... usia pun dah makin meningkat..nak baik pulih sel sel badan ni protin kena cukup dalam badan.. lagipun protin dari makanan mudah rosak bila suhu panas..

Jom jogging otak kejap... paling koman 100 ayat..baru lah otak tak lesu.. ameen.

#saya sayang diri dan keluarga
#saya nak orang lain juga sayang diri mereka

Tuesday, 7 October 2014

NASI GORENG PTPTN BARU MASUK

Kah kah kah..kat mana kah agaknya tempat ni yek.. pelbagai menu nasi goreng disediakan di restoran ni. Maklum lah nak tarik perhatian pelanggan kan..yang tak tahan nasi goreng ptptn baru masuk pun ada haha.. layann

Bagus pemilik restoran ni perkenalkan menu macam ni. Terhibur dan lucu pun ada..

Boleh buat idea untuk menu di rumah. Menu nasi goreng bajet ku lari ke...nasi goreng gaji baru masuk ke...

So kreatif :)


NUTRISI SEIMBANG: MEMPENGARUHI PROSES TUMBESARAN KANAK KANAK

NUTRISI SEIMBANG PENGARUHI TUMBESARAN
=============================

Tahukah anda?

Nutrisi berkhasiat dan seimbang menyumbang kepada tumbesaran kanak kanak sejak dari dalam kandungan ibunya hingga ia dilahirkan .

Faktor kesihatan dalaman,luaran, faktor ketinggian , kepadatan tulàng dan gigi, kesihatan mata , kesihatan usus dan kekuatan imuniti tubuh berkait rapat dengan nutrisi yang berkhasiat dan seimbang.

KEISTIMEWAAN MEAL SHAKES
===========================

Kaya serat , sumber protein, 24 jenis vitamin + mineral + kalsium dan dibekalkan dengan prebiotik untuk menggalakkan kesihatan .

Dengan rasa vanilla yang lazat, hanya tambah 1-2 sudu Meal shakes ke dalam susu atau minuman kegemaran anak anda.

PROMOSI OKTOBER
================

ESP beli 6+1 dan Meal shakes beli 3+1 sah sehingga 31 Oktober 2014.

CARA ORDER
===========

SMS WHATSAPP untuk pertanyaan dan order. 012-9488 265 @ Puan Emelia Jamaluddin.

Saturday, 4 October 2014

SALAM AIDIL ADHA

Assalamualaikum semua ... selamat menyambut Hari Raya Korban . Kepada yang join ibadah qurban tu semoga segala amalan diterima oleh NYA.

Esok 10 Zulhijjah 1435 H juga digelar :

Hari Raya Aidil Adha

Hari Raya Haji

Hari Raya Korban

TIPS BERAYA DARI LADANG VITAMIN :

Ambil 2 biji Phytocol -ST sebelum makan. Maklum lah raya ni juadah lauk rendang daging dan ayam kadang kita tak mampu nak sekat kolesterol  kan..

Ok...salam ceria selalu. Allahu akbar Allahu akbar Allahu akbar

Salam sayang ,

Emelia Jamaluddin