Monday, 1 September 2014

RAHSIA CANTIK : WAJAH TIDAK DIMAMAH USIA

Jumpa sepupu sabit / sepupu ipar (wife sepupu) beranak 7..raut wajah nya masih segar dan tiada kelihatan kesan penuaan ..gigi pun takde yang rompong walaupun anak sulung nya dah berusia 17 tahun.

Selain menggunakan set skincare terbaru yang masuk ke Malaysia bulan April tahun ni (bukan jenama Shaklee), beliau mengaku telah mengamalkan supplemen Shaklee untuk kecergasan dan kesihatan.

Ye lah..saya sangat bersetuju dengan sokongan kesihatan yang kita dapati dari makanan tambahan.Makan hari ni bukan esok terus terus gojes tau...ia mengambil masa berbulan bahkan mungkin bertahun sebelum menukar kepompong menjadi rama rama yang cantik !!

Vitamin B complex misalnya yang digunakan sebagai vitamin saraf, anti stress, juga membantu mencerahkan kulit (B3).

Vitamin c selain bantu penghasilann kolagen, ia membantu mennguatkan imuniti tubuh dan mencegah selsema dan penyakit skurvi serta ulser. Individu yang nak kawal berat badan juga harus ambil vitamin C..haaa..nampak tak..kesannya bukan dapat diliihat sehari dua...nak bongkar penyakit lama...nak sembuhkan penyakit...dan  nak suburkan sel sel kullit, saraf ambil masa 90-120 hari...jadi..apa yang kita makan ada lah siapa kita untuk 20 tahun akan datang ye tak ?

Jom sihat dan cergas ...nak bekalan Vitamin pilihan anda pm saya untuk penghantaran, poslaju atau ambil sendiri.

Saya boleh di hubungi melalui sms whatsapp 012-9488 265

Pn Emelia
Rakan Shaklee anda

Ladang Vitamin membina kesetiaan melalui kualiti

Sunday, 31 August 2014

CARA MUDAH DAN SELAMAT UNTUK BLOK KOLESTEROL

Alhamdulillah...banyak jemputan hari ini. Majlis doa selamat dan tahlil, majlis pertunangan dan makan tengahari. Semoga murah rezeki tuan tuan rumah.

Pagi pagi tadi sebelum bertamu untuk jemputan pertama, saya dah ambil 2 biji Phytocol -St.. umur begini dah 36 tahun memang nak kena jaga. Sakit bila bila je akan datang menjenguk. Mati apatah lagi.

Saya berusaha menjaga kesihatan diri dan keluarga. Anda bagaimana. Nak blok kolesterol dari menguasai salur darah anda secara selamat telan je 2 biji Phytocol St 30 minit sebelum makan..

InsyaAllah. Sihat itu nikmat. Mati itu pasti.

Pengedar Shaklee Malaysia
012-9488265

Friday, 29 August 2014

CARA TERBAIK KEMPISKAN PERUT

[ KEMPIS ]

Rindukan perut kempis anda ?

Cubalah herblax 4 biji sebelah malam + 3 biji Omega Guard dan + 3 biji Gla Complex

Omega bertindak membakar lemak (Omega 3)
Gla Complex membakar lemak selulit (Asid omega 6)
Herblax sebagai serat, pelawas dan julap lembut membantu melancarkan pembuangan sisa dan cairan lemak tadi

Selamat mencuba......Mahukan bekalan Herblax, Omega atau vitamin lain ? malas ke farmasi dan kurang pasti vitamin apa yang sesuai untuk anda?


Pm /whatsapp saya untuk info lanjut

Pn Emelia
012-9488 265
Pengedar Shaklee Malaysia

#promoGLA 2 hari saja lagi

Friday, 22 August 2014

OGOS SUPER SPECIAL : GLA COMPLEX

 Shaklee: Aug'14 Buy 6 Free 1 Promotion - GLA Complex

# subur

# cantik

# jerawat

# pori kulit terbuka

# lancarkan haid

# kawal selia hormon

# anti cyst dan fibroid

# ubat nyaman untuk menopos

# kecil lemak pinggul peha pinggang dan selulit

Wah wah wah....dan wahhhhhhh

Saya suka promo GLA..Barang baik yang agak ber kos bagi saya.. selama ni beli untuk pakai sendiri... tapi bulan ni boleh dapat lebih untuk jimat

Yeaayyyyyyyyyy  ♥♥♥♥♥GLA.. Rasai sendiri..anda pasti sukakannya

Info & order :

012-9488 265 EMELIA

PCOS ?? CYST ?? FIBROID ???

PCOS ? Cyst ? Fibroid ?

Jerawat ? Senggugut ? Haid tak teratur ?

Menopous ? Selulit ? Lelemak di pinggul, paha, pinggang dan
 betis ?

Ketidak suburan ? Darah nifas tersekat tak lancar ?

Semuanya boleh terjadi akibat gangguan hormon tidak stabil dan menjejaskan kesihatan sesetengah kaum wanita terutamanya.

1-2 biji GLA sehari mampu merawat masalah liang pori terbuka, melembapkan kulit , awet muda, diperkaya asid Omega 6, minyak bunga saflower dan borage , dan Vitamin E menjadikan GLA Complex lebih baik daripada EPO (evening primrose oil).

________________
Berikhtiar semuanya dengan izin Allah.

INFO & ORDER :

Emelia Jamaluddin

SMS WA 012 -9488 265

Ladang Vitamin: membina kesetiaan melalui kualiti

Saturday, 16 August 2014

Company statement

Rata rata orang repost dan share pasal boikot Shaklee.

Tahniah. Itu adalah pilihan anda dan ssemua orang berhak atas pandangannya.

Dah lama saya simpan statement ini, dan terbaru video ucapan CEO Shaklee Roger Barnett di hadapan 302 orang wakil dari Shaklee Malaysia SEMALAM 16 ogos 2014.

Shaklee tiada kaitan direct atau indirectly dengan mana mana konflik pertubuhan, negara atau agama. Ia syarikat memfokus pada menaikkan taraf kesihatan.

Seramai 302 orang dari Shaklee Malaysia ( 8 buah bas) mengikuti  Shaklee Global Conference di Long beach , California. Mereka pergi 13 hb Ogos dan akan pulang pada 23hb Ogos 2014.

Shaklee tiada dalam list , atau penerima anugerah mana mana penyumbang kepada zionis Israel. Sila layari info kemaskini dari www.inminds.com lengkap A to Z yang perlu diboikot.

Kalo nak boikot , jujurlah dan jangan ikut ikutan serta bermusim.

Bila kali last makan Mc D? (5%)

Astro kat rumah anda terdesak ke nak pakai ?

Rokok dah berhenti (12% sumbang ke zionis)

Barangan Nestle dah boikot ?

Corelle kat rumah anda made in Thailand?

Tupperware brand anda made in Japan ?

Avon anda syarikat negara mana?

Eh eh facebook ni camana?  Perlu ke tidak ? Dari facebook kita tahu maklumat saudara mara kita dan mengumpul dana untuk Palestin, Syria, Rohingya . Habis nak boikot facebook ke.

Anda semua ada hak dan pilihan nak guna dan boikot. Tapi biarlah berilmu.

Wallahu a'lam. Sekian.

Sunday, 10 August 2014

PENCAIR DARAH VS BABI / KHINZIR

Darah beku @ pencair darah

2-3 hari ni kawan kawan duk bincang pasal suntikan mencairkan darah. Option 1 suntik 1 kali sehari, berkesan dan mesti seminggu.Tapi part yang tak best doktor cakap ada unsur khinzir / babi dalam tu.

Option kedua suntikan yang diambil 2 kali sehari, ada kesan sampingan dan kurang berkesan.

Saya dulu doktor takde pula cakap ada unsur babi dalam tu, yang ni doktor siap bagitahu kawan saya awal awal.

Eh, makin hari makin canggih pulak ubat ubatan ni ye. Sampai kena guna unsur unsur macam tu. Ada yang bagi pendapat ambil je ikut saranan doktor, termasuk bab istihalah yang bukan sekor khinzir dalam tu tapi dah proses.

Ilmu supplemen saya :

# OMEGA GUARD membantu mencairkan darah, sebab tu boleh gantikan nya dengan suntikan tadi. Lagipun kami disarankan tidak mengesyorkan pada wanita yang dah masuk 38 minggu ambil Omega ni, kerana memang membantu mencairkan darah, dikhuatiri komplikasi tunpah darah ketika bersalin.
Seperkara lagi, Omega tidak digalakkan ambil bagi yang dah ambil pencair darah.(warfarin)

Jadi apa kata guna Omega Guard sahaja. Selamat dah satu perkara.

# VITAMIN C SUSTAINE RELEASE  mengelakkan pembekuan darah,antibodi dan penghasilan kolagen.

Jika anda memerlukan supplemen pilihan anda, hubungi saya. Konsultasi percuma untuk pelanggan.

▶▶▶ SMS WA 012-9488 265

▶▶▶ Emelia Jamaluddin

Monday, 4 August 2014

SEMBANG SIHAT : DARAH TINGGI (4)

DARAH TINGGI

# OSTEMATRIX

Sumber kalsium dari Shaklee kaya dengan magnesium, boron, mangan dan vitamin D. Kandungan magnesium mampu merehatkan otot saraf dan defiensi (kekurangan) magnesium menyebabkan berlaku tekanan darah tinggi.

Wanita sering kehilangan kalsium semasa proses kehamilan, menyusukan anak dan pengambilan kafein yang berlebihan juga menyerap kalsium tubuh anda.

Part yang tak best bila kekkurangann kalsium ni "pagar depan cepat roboh " dan terpaksalah tempah gigi palsu..benda macam ni boleh dielakkan sebenarnya..tak susah pun. Jisim tulang merosot seawal usia 30 an..bekalan kalsum yag mencukupi bukann sahaja mmemelihara tulang dan gigi bahkan kandungan magnesium membantu mengawal tekanan darah yang normal.

tak susah pun , 4 biji sehari sebelum tidur. Jika anda dah pun ambiil susu berkalsium tinggi, atau sumber kalsium yang lain boleh kurang kan kepada 2-3 biji saja pil ostematrix tadi.

*nak elak demam bengkak urat sebab mengangkat berat pun boleh cuba telan ostematriix dan b complex, insyaAllah saraf saraf kita terjaga dengan izin Allah.

Info & order :

Emelia Jamaluddin

SMS PM WA 012-9488 265

Ladang Vitamin membina kesetiaan melalui kualiti