Sunday, 20 April 2014

KHASIAT VITAMIN E BAGI PESAKIT DARAH TINGGI

VITAMIN E

Membantu memelihara dengan menganjalkan salur darah agar tidak mudah pecah akibat tekanan darah tinggi.

Kandungan selenium pada vitamin E baik untuk kesihatan jantung # kesuburan lelaki dengan membantu meningkatkan jumlah peratusan sperma # penghidap darah tinggi # kolesterol yang baik

Bonus sampingan memudarkan parut # melembapkan kulit # memudar garis halus # elak wajah dari sunburn

1 biji Vitamin E 400iu (tahan 3 bulan untuk kecantikan kulit dan kesihatan)

2biji Vitamin E 400iu sehari bagi pesakit jantung # darah tinggi # kesuburan lelaki

3biji Vitamin E 400iu sehari bagi pesakit kanser membantu melawan pertumbuhan kanser (kombinasi terbaik bersama Vita C dan Carotomax ) untuk antioksida yang tinggi


Jom maintain ambil Vitamin E... sekadar makanan tambahan. Dan ia bukan ubat ye.

#mencegahlebihbaikdaripadamembiarkansakitkronikkosmakinmahal

Pengedar supplemen Shaklee Id 910243 dan konsultasi percuma untuk pelanggan sahaja :)

Pm sms whatsapp

Emelia Jamaluddin 012-9488265

Page : Ladang Vitamin

Thursday, 17 April 2014

TANDA TANDA KEKURANGAN KALSIUM

TANDA TANDA KEKURANGAN KALSIUM
------------------
★Otot & Saraf:Kebas dan rasa yang mencucuk keliling mulut, jari-jari tangan dan kaki.Kejang ototWheezing(pernafasan berdehit)Susah menelanSuara berubah akibat laryngospasm

 ★Saraf:Mudah marah, terjejas keupayaan intelektual, kemurungan, dan perubahan personaliti.

★Letih/Sawan :Lain-lain pergerakan yang tidak terkawal

★Jantung/Sesak nafas:Tanda-tanda lemah jantung...cepat penat

★Kulit Rambut: kasar, kuku rapuh

★Psoriasis (sakit kulit)Kulit kering

☆☆Lagi Tanda-Tanda Kekurangan Kalsium☆☆:

★Kekejangan atau krem otot
★sukar/susah nak tidur
★Perasaan berdebar2
★Eczema-penyakit kulit
★Rapuh kuku
★Sakit Sendi
★Tekanan darah tinggi
★Gigi reput
★Paras Kolestrol tinggi
★Kebas-kebas kaki dan tangan
★Rheumatiod arthritis
★Rickets

Haaa...dan sumber kalsium pilihan saya Ostematrix . 4 biji saja dah cukup untuk keperluan kalsium harian anda. Oopss tapi kalau dah ambil susu dan susu berkalsium tinggi yang lain boleh lah dikurangkan kepada 2 atau 3 biji sehari.. tak nak lah overdose kan kan ...

Cuba lah Ostematrix hari ini. Ambil sebelum tidur dan rasai perubahan apabila bangun dari tidur. Segar gitew wahh

-------------
Pengedar sah Shaklee anda COD AREA TEMERLOH - MENTAKAB - TRIANG - BERA - KERAYONG

012-9488265

EMELIA JAMALUDDIN

LADANG VITAMIN - MEMBINA KESETIAAN MELALUI KUALITI

Tuesday, 15 April 2014

TESTIMONI ESP : STRECTHMARK HILANG

TESTIMONI ESP -Strecthmark hilang

Wah..teruja kan bila strechmark kat perut dah hilang - kulit rasa segar- kurang letih - susu banyak

Alhamdulillah..ni baru 1 tong Esp  ahaa..

ESP memang mabeles untuk wanita- ibu menyusu - bekerja atau tidak - mementingkan kecergasan - hamil - dalam pantang - berpuasa -selepas pembedahan

Cubalah segelas Esp hari ini !♥♥♥

012-9488265

Emelia Jamaluddin

Pengedar Shaklee 910243

Monday, 14 April 2014

TESTIMONI HERBAL BLEND : KULIT BUSUK, SAKIT DAN BERAIR SEMBUH

TESTIMONI HERBAL BLEND

Selepas sapu dalam masa penggunaan 20 hari, alhamdulillah inilah hasilnya. Krim bebas toksik, tanpa kimia dan steroid.

Sebelum : berair , busuk dan sukar berjalan kerana sakit. Ayat yang paling best ...nak krim murah jugak baru jadi hehehe semua nya dengan izin Allah jua.

*Hasil mungkin berbeza mengikut individu.

Info dan order

012-9488265

Emelia Jamaluddin

Pengedar Shaklee 910243

Sunday, 13 April 2014

Masih sengal tulang walaupun banyak minum susu?oste

Sengal tulang dan sendi

Sering sakit tulang dan sendi walaupun dah sering minum susu.

Tahukah anda ??

 Untuk penyerapan  kalsium yang lebih optimum,  tubuh kita memerlukan Vitamin D dan magnesium .  Ini kerana keduanya merupakan vitamin dan mineral yg penting dalam badan kita.

Ooo patut lah banyak minum susu pun tak jadi apa kan. Sebab kurang zat vitamin D dan magnesium.

Ostematrix Shaklee sumber kalsium diperkaya magnesium, vitamin D, boron, mangan dan kesemuanya saling bekerjasama untuk memastikan penyerapan dan keberkesanan kalsium .

Untuk sumber kalsium harian saya memilih Ostematrix. Nak tahu info lanjut pm sms whatsapp 012-9488265 Pn Emelia Jamaluddin

Fb: Ladang vitamin- membina kesetiaan melalui kualiti

Saturday, 12 April 2014

SERTAI KAMI

Kali pertama saya join Shaklee September 2013 hanya untuk kegunaan sendiri. Dah macam macam MLMA saya join tapi semua untuk harga ahli dan suka suka.

Sureco, HPA, Cosway, Alfio Raldo , dan macam macam lagi. Antara yang menarik minat saya semua supplemen yang saya makan tu. Kemudian upline tanya nk buat bisnes tak. Saya cakap saya tak pandai cari orang. Dia kata tak yah cari orang tapi orang akan pergi dekat kita . Kelas kelas pun tak de saban minggu. Modal rm65 untuk jadi ahli.

Mula mula income saya rm33. Lepas tu rm60++.. rm80++.. rm200++ Terkini rm xxxx ++..ia meningkat seiring usaha. Kalo diam diam memang tak dapat apa lah.

Uniknya team work group yang saya join

- menekankan amalan menjemput rezeki solat dhuha, tahajjud, zikir dll
-tiada kelas mingguan tapi kelas harian via whatsapp dan fb
-tak perlu modal beribu atau berpuluh ribu
-tiada nyanyian ketika perjumpaan
-tiada fenomena tayang kemewahan -sesi menimbu ilmu yang bersantai, berkala, bebas bawa suami dan anak2 asalkan pandai pandai jaga

Saya dah buktikan setahun pertama saya dalam Shaklee adalah setahun yang berbaloi. Saya bangga menjadi sebahagian ank didik  mentor mentor saya Master Ummu Ainan (mak saya ) - Master Dila Roslan (nanny saya) - dan Master Shareeza ( grand nanny saya ). Mereka semua dah tunjukkan jalan dan saya akan ikut jejak mereka.

Ingin menyertai kami hubungi 012-9488265 Pn Emelia

Fb : Ladang Vitamin - Membina kesetiaan melalui kualiti

8 SURAH PEMUSNAH SEL SEL BARAH

Ayat-ayat Pemusnah Sel-Sel Barah

Lapan surah ini diamalkan dan dibaca untuk memusnahkan sel-sel barah kanser. Jika pesakit dapat membacanya lagi baik. Jika tak terdaya atau kurang baik bacaannya maka boleh minta suami, ayah, ibu atau orang lain membaca untuknya.

Selok-eloknya sebelum memulakan bacaan surah dibawah :

1. Istighfar 10x.
2. Salawat Nabi 10x.
3. Al-Fatihah 1x.

Sediakan sebotol secukupnya air yang bersih lagi suci dan setiap kali habis surah dibaca, ditiupkan kepada air. Pesakit dinasihat minum air bacaan tiap-tiap hari dan sapu/mandi pada anggota yang kena barah kanser. InsyaAllah kerana sakit dan sembuh semua kekuasaanNya.

1. Surah Al Maidah (Ayat 82-91).
2. Surah Al Araf (Ayat 70-81).
3. Surah Ar Ra'd (Ayat 16-28).
4. Surah Al Anbiyaa' (Ayat 38-50).
5. Surah Asy Syu'ara (Ayat 185-227).
6. Surah Az Zummar (Ayat 42-52).
7. Surah Ghafir (Ayat 67-77).
8. Surah Az Zukhruf (Ayat 52-70).

Kepada pembaca tolong sebarkan kepada ahli keluarga dan saudara yang sedang mengidap penyakit kanser. Semoga dengan menolong mereka yang sakit, akan juga mendapat pahala dari bacaannya serta pahala kerana menolong sesama hamba yang benar-benar memerlukan pertolongan
dan penyembuhan dari-Nya.


----------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------

---------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------
 

---------------------------------------------------------------------
 
------------------------------------------------------------------
 


-----------------------------------------------
Alhamdulillah...lega rasanya dapat buat sedikit ringkasan yang saya edit khas ayat ayat pemusnah sel sel barah /kanser ini. Saya dedikasikan buat semua pesakit pesakit kanser. Amalkan surah surah ini dan insyaallah jalani hidup yang cergas dan ceria kerana menurut kajian, senaman kecergasan akan mengaktifkan sel sel anda dan dapat menidurkan sel sel kanser !

Salam sayang buat semua sahabat sahabat..semoga beroleh manfaat dari usaha saya yang sedikit ini.

-eej-

Friday, 11 April 2014

Rahsia survivor kanser

RAHSIA SURVIVOR KANSER

Menurut kajian tahap kecergasan yang rendah akan meningkatkan risiko serangan sesetengah jenis kanser. Tetapi KALAU ANDA AKTIF,  SEL KANSER DAPAT DITIDURKAN SEKALIGUS MENGHALANGNYA DARIPADA AKTIF DAN MEREBAK DI DALAM TUBUH.

Menjaga pemakanan dan bersenam adalah cara terbaik. Senaman adalah penawar ajaib untuk menyembuhkan pelbagai penyakit.( ketua Pusat Sukan UPM ).

Sekalipun dikesan mempunyai kanser jangan bersedih kerana berita baik 65-85 % kanser boleh dicegah dengan gaya hidup sihat.

Berikan sel sel anda bacaan ayat2 pemusnah sel barah yang saya post terdahulu amalkan setiap hari. InsyaAllah anda ceria , syaitan pasti berduka kerana anda kini seorang yang sangat cekal dan tabah.

Salam sayang,
EEJ

Tulang kuat juga rezeki Allah

Kesihatan tulang

Ada banyak manfaat apabila tulang kita kuat dan sihat. Misalnya tak sengaja jatuh, dapat mengelakkan risiko tulang punggunbg atau paha patah. Hanya yang mengalami nya saja akan memahami situasi ini.

Bagi yang dah terkena musibah patah tulang, seumur hidup bergantung kepada pemerhatian doktor dan  fisio terapi sebelum benar benar sembuh.

Ostematrix  shaklee sumber kalsium dan magnesium. Kaya vitamin D , boron dan mangan menjadikannya benar benar istimewa.

Ostematrik bukan sekadar kalsium sahaja. Bermanfaat juga kepada :

-PESAKIT MIGRAIN
-PESAKIT GASTRIK
-PENGHIDAP DARAH TINGGI
-PESAKIT BUASIR
-IBU HAMIL
-IBU MENYUSUKAN ANAK
-KESIHATAN WANITA SECARA AM NYA KERANA ANCAMAN OSTEOPOROSIS

Pembekal & pengedar Shaklee (910243) Berminat join Shaklee untuk makan sendiri , atau berminat dan bisnes pm pm jer saya.

* jangan hello hello sebab saya ni gamam dengan  tepon haha

012-9488265

Emelia Jamaluddin