Saturday, 27 September 2014

PANORAMA INDAH : TERBAEKKK

Ini adalah gambar yang diambil secara langsung dr atas, unta ini di padang gurun ketika matahari terbenam. Ia dianggap sebagai salah satu gambar yang terbaik tahun ini oleh National Geographic. Melihat dengan teliti, unta adalah garis-garis putih yang kecil dalam gambar. Hitam yang anda lihat hanya bayang-bayang !!Besarkan gambar.

MEAL SHAKES : SUPPLEMEN RINGKAS DAN PADAT UNTUK SI MANJA

SUPPLEMEN RINGKAS SI MANJA
==========================
Tahukah anda nutrisi seimbang sangat mempengaruhi kesihatan dan proses perkembangan fizikal dan mental kanak kanak ?

Nutrisi lengkap yang seimbang membantu :

1) menggalakkan pertumbuhan fizikal seperti faktor ketinggian
2) zat besi mencegah anemia, memberi tenaga
3) tulang yang kuat dari bekalan kalsium yang cukup
4) mencegah selsema, batuk, alergik
5) menguatkan sistem imuniti tubuh : antara penyakit berpunca imuniti lemah ialah ulser mulut , tonsil dan lain lain.


=========================
KEISTIMEWAAN MEAL SHAKES
=========================

1) Glisemik rendah : membekalkan tenaga berterusan sepanjang hari
2) 9 asid amino: pertumbuhan tubuh badan
3) Kaya anti oksidan : Vita A C E membina sel sel badan
4) Kaya serat : mencegah sembelit ,membantu penghadaman
5) Vitamin B : saraf dan fokus
6) Sodium dan magnesium : memelihara keseimbangan cecair badan
7) Vitamin C : memelihara kesihatan gigi, gusi, kulit dan menentang jangkitan
8) Vitamin A : membina kesihatan mata
9) Kalsium dan Vitamin D: kesihatan dan kekuatan tulang
10) Zat besi dan B12 : membina sel sel darah merah

Ingin dapatkan bekalan Meal shakes untuk permata hati anda ?

Istimewa PROMO bulan September tinggal 4 hari saja lagi

Dapatkan sekarang sebelum kehabisan stok. Pat pat  siku  lipat siapa cepat dia dapat ;)

Kami menyediakan perkhidmatan penghantaran ke seluruh Malaysia dan COD area Temerloh , Mentakab, Triang, Bera, Kerayong .

INFO & ORDER :

SMS WA 012-9488 265 (SMS WA ONLY)
Pn Emelia Jamaluddin
Pengedar Shaklee Id 910243

Thursday, 4 September 2014

WANITA DAN KOLAGEN

Wanita dan kolagen

Umumnya wanita hari ini amat sinonim dengan pengambilan kolagen. Ada kolagen bersumber kan buah buahan, ada yang lebih kepada sayuran, berunsur soya dan bermacam jenis lagi.

Oppss..ada juga sumber dari haiwan tau. Kerana kos lebih murah namun tidak diketahui sejauh mana status sumbernya samada halal atau tidak.

Sejak bershaklee, saya hanya memilih Shaklee Collagen Powder. Sumber vitamin C, kolagen dari sisik ikan merah, ekstrak biji Camellia Japonica dan jagung.

Ini lah pilihan saya. Anda bagaimana ?

Promosi September boleh dapatkan kolagen Shaklee dari saya .

SMS WA untuk info & order :

012-9488 265

Tuesday, 2 September 2014

BAHANA TONSIL : DEMAM TAK KEBAH KEBAH ?

BAHANA TONSIL : DEMAM TAK KEBAH KEBAH ?

Suhu tinggi turun naik turun naik ?
Tonsil bengkak ?
Sukar nak telan air liur , menelan makan atau minuman?
terpaksa bergantung pada anti biotik ?
Air liur meleleh kerana terlalu banyak ulser dalam mulut ?

Berbual dengan seorang pegawai perubatan Homeopathy , jangka masa panjang mencegah tonsil akibat masalah imuniti ialah berikan prebiotik kepada pesakit tonsil.

Selain membaca doa surut bengkak, beri air zam zam dan bacaan yaasin untuk mengecilkan tonsil, elok amalkan Nutriferon seminggu 2-3 kali 1 sachet untuk kanak kanak..vitamin C dan masa tidur yang cukup.

Doktor pesan , tonsil mudah bengkak jika pesakit suka menjerit jerit dengan kuat, elakkan ia terjadi.

Nak prebiotik semulajadi ada dalam Meal shakes, serbuk multivitamin ada 19 vitamin dan mineral, zat besi serta kalsium. Mudah dibancuh sesuai untuk yang tak mampu telan banyak pil.

Saya dah 2 tahun guna Meal shakes untuk anak anak..selera makan dan kesihatan bertambah baik..alhamdulillah. Jimat duit klinik..doktor jangan marah yea...

#sayajualShakklee

Pm untuk tempahan
012-9488 265

Monday, 1 September 2014

RAHSIA CANTIK : WAJAH TIDAK DIMAMAH USIA

Jumpa sepupu sabit / sepupu ipar (wife sepupu) beranak 7..raut wajah nya masih segar dan tiada kelihatan kesan penuaan ..gigi pun takde yang rompong walaupun anak sulung nya dah berusia 17 tahun.

Selain menggunakan set skincare terbaru yang masuk ke Malaysia bulan April tahun ni (bukan jenama Shaklee), beliau mengaku telah mengamalkan supplemen Shaklee untuk kecergasan dan kesihatan.

Ye lah..saya sangat bersetuju dengan sokongan kesihatan yang kita dapati dari makanan tambahan.Makan hari ni bukan esok terus terus gojes tau...ia mengambil masa berbulan bahkan mungkin bertahun sebelum menukar kepompong menjadi rama rama yang cantik !!

Vitamin B complex misalnya yang digunakan sebagai vitamin saraf, anti stress, juga membantu mencerahkan kulit (B3).

Vitamin c selain bantu penghasilann kolagen, ia membantu mennguatkan imuniti tubuh dan mencegah selsema dan penyakit skurvi serta ulser. Individu yang nak kawal berat badan juga harus ambil vitamin C..haaa..nampak tak..kesannya bukan dapat diliihat sehari dua...nak bongkar penyakit lama...nak sembuhkan penyakit...dan  nak suburkan sel sel kullit, saraf ambil masa 90-120 hari...jadi..apa yang kita makan ada lah siapa kita untuk 20 tahun akan datang ye tak ?

Jom sihat dan cergas ...nak bekalan Vitamin pilihan anda pm saya untuk penghantaran, poslaju atau ambil sendiri.

Saya boleh di hubungi melalui sms whatsapp 012-9488 265

Pn Emelia
Rakan Shaklee anda

Ladang Vitamin membina kesetiaan melalui kualiti

Sunday, 31 August 2014

CARA MUDAH DAN SELAMAT UNTUK BLOK KOLESTEROL

Alhamdulillah...banyak jemputan hari ini. Majlis doa selamat dan tahlil, majlis pertunangan dan makan tengahari. Semoga murah rezeki tuan tuan rumah.

Pagi pagi tadi sebelum bertamu untuk jemputan pertama, saya dah ambil 2 biji Phytocol -St.. umur begini dah 36 tahun memang nak kena jaga. Sakit bila bila je akan datang menjenguk. Mati apatah lagi.

Saya berusaha menjaga kesihatan diri dan keluarga. Anda bagaimana. Nak blok kolesterol dari menguasai salur darah anda secara selamat telan je 2 biji Phytocol St 30 minit sebelum makan..

InsyaAllah. Sihat itu nikmat. Mati itu pasti.

Pengedar Shaklee Malaysia
012-9488265

Friday, 29 August 2014

CARA TERBAIK KEMPISKAN PERUT

[ KEMPIS ]

Rindukan perut kempis anda ?

Cubalah herblax 4 biji sebelah malam + 3 biji Omega Guard dan + 3 biji Gla Complex

Omega bertindak membakar lemak (Omega 3)
Gla Complex membakar lemak selulit (Asid omega 6)
Herblax sebagai serat, pelawas dan julap lembut membantu melancarkan pembuangan sisa dan cairan lemak tadi

Selamat mencuba......Mahukan bekalan Herblax, Omega atau vitamin lain ? malas ke farmasi dan kurang pasti vitamin apa yang sesuai untuk anda?


Pm /whatsapp saya untuk info lanjut

Pn Emelia
012-9488 265
Pengedar Shaklee Malaysia

#promoGLA 2 hari saja lagi

Friday, 22 August 2014

OGOS SUPER SPECIAL : GLA COMPLEX

 Shaklee: Aug'14 Buy 6 Free 1 Promotion - GLA Complex

# subur

# cantik

# jerawat

# pori kulit terbuka

# lancarkan haid

# kawal selia hormon

# anti cyst dan fibroid

# ubat nyaman untuk menopos

# kecil lemak pinggul peha pinggang dan selulit

Wah wah wah....dan wahhhhhhh

Saya suka promo GLA..Barang baik yang agak ber kos bagi saya.. selama ni beli untuk pakai sendiri... tapi bulan ni boleh dapat lebih untuk jimat

Yeaayyyyyyyyyy  ♥♥♥♥♥GLA.. Rasai sendiri..anda pasti sukakannya

Info & order :

012-9488 265 EMELIA

PCOS ?? CYST ?? FIBROID ???

PCOS ? Cyst ? Fibroid ?

Jerawat ? Senggugut ? Haid tak teratur ?

Menopous ? Selulit ? Lelemak di pinggul, paha, pinggang dan
 betis ?

Ketidak suburan ? Darah nifas tersekat tak lancar ?

Semuanya boleh terjadi akibat gangguan hormon tidak stabil dan menjejaskan kesihatan sesetengah kaum wanita terutamanya.

1-2 biji GLA sehari mampu merawat masalah liang pori terbuka, melembapkan kulit , awet muda, diperkaya asid Omega 6, minyak bunga saflower dan borage , dan Vitamin E menjadikan GLA Complex lebih baik daripada EPO (evening primrose oil).

________________
Berikhtiar semuanya dengan izin Allah.

INFO & ORDER :

Emelia Jamaluddin

SMS WA 012 -9488 265

Ladang Vitamin: membina kesetiaan melalui kualiti