Sunday, 23 August 2015

DAILY DEFENSE WHITENING ESSENCE

Assalamualaikum semua sahabat dan selamat berhujung minggu...ada jenjalan ke mana hari ni..shopping nyoping ke atau di rumah je..hihi. Pagi ni klik klik order restok 3-4 vitamin hot yang dah habis. Dan tiba tiba rasa nak order menda alah ni..(dah order pun haha) beautician cakap essence boleh pakai siang dan malam jika kulit bermasalah seperti sunburn. Berbanding moisturiser /pelembap masih tak sesuai nak pakai tiap hari jika kulit masih ada masalah. Sapu nipis nipis jer katanya. ada jugak ler usha usha essence kat luar nu tapi tak jumpa..haa nampak gaya kita try essence Shaklee je lah..oh ya. Satu lagi orang kata , kalau nak memilih produk kecantikan/kesihatan kulit, lebih baik pilih dari pengeluar syarikat makanan kesihatan sebab lebih mementingkan keaslian bahan tanpa campuran kimia dan mesra alam
‪#‎dahlamaberangannakbeli‬
‪#‎shakleeTemerloh‬

Ladang Vitamin-membina kesetiaan melalui kualiti (012-9488265 utk info & order)

 

 

Daily Defense Whitening Essence

Kod Produk:14583 (30ml)
 
Dirumus dengan kepekatan bahan-bahan asli agar kulit terasa lembut sehalus sutera dan tampil lebih menawan:
  • Bearberi untuk mencerahkan dan menegangkan kulit
  • Strawberi Begonia untuk meratakan tona kulit
  • Kacang Soya untuk memudarkan dan mengurangkan jeragat dan cela kulit
  • Mulberi untuk mencegah kesan-kesan kerosakan akibat sinaran matahari
  • Vitamin C aktif untuk memperbaiki penampilan kulit dan mengembalikan seri wajah
  • Tekstur esen yang licin dan mudah diserap oleh kulit

Sunday, 16 August 2015

SET BERPANTANG SHAKLEE : PEMULIHAN DIRI IBU SELEPAS BERSALIN

Assalamualaikum mommies ♡

Jika anda sedang mencari makanan tambahan untuk kesihatan diri dan pemulihan selepas bersalin dapatkan SET BERPANTANG SIHAT dari Shaklee ini. Nikmati diskaun 5% untuk set Healthy Postnatal ini.

ESP - Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar.

OMEGA GUARD - DHA dan EPA mampu mengurangkan keradangan dan menggalakkan fungsi otak.

VITA LEA - Sumber multivitamin, mengandungi 28 jenis vitamin dan zat besi . 2 biji Vita lea bersamaan khasiat 40 hidangan lauk !

VITA C - Sumber vitamin C terbaik anda. 1 biji Vitamin C 500mg bersamaan 7 biji buah oren.

ALFALFA COMPLEX- Mengandungi vitamin A, C, E , kalsium , potassium , fosforus dan zat besi. Membantu melawaskan pembuangan najis, menggalakkan penghasilan susu dan memberi stamina .

OSTEMATRIX - Sumber kalsium dan magnesium. Membantu menguatkan tulang , gigi, mencegah reput gigi dan tulang rapuh, melembutkan najis, menyegarkan otot anda sebaik bangun dari tidur. Bekalan kalsium juga sangat penting kerana 21% penghasilan susu ibu dari kalsium.


--------
Berita baik untuk anda. Hadiahkan set prenatal /postnatal kepada isteri/kakak/adik /insan tersayang dan nikmati diskaun 5% untuk set ini. Poslaju ke seluruh Malaysia , COD area Temerloh , Mentakab, Bera.

012-9488 265

Ladang Vitamin-membina kesetiaan melalui kualiti

Friday, 7 August 2015

VIVIX :Tonik rawatan alternatif kepada sakit kronik

Assalamualaikum sahabat semua..hari ni Jumaat sementara menunggu encik hasben datang jemput lepas Jumaat amik kesempatan update blog yang dah bersawang ni kahkahkah...alkisahnya lepas jamuan raya di sekolah sambil duk sesaje jenguk blog jap...alhamdulillah urusan kerja hakiki pun dah siap tu yang boleh sambung buat minat sampingan ni..

Ahaa..pernah tak stress mengganggu keselesaan dan menjejaskan  kesihatan anda. Sebenarnya kita lebih memahami tubuh kita sendiri..lihat saja pada tanda tanda seperti lemah lemah badan, sering sakit kepala tanpa sebab dan sebagainya..Jangan jadikan alasan tiada masa merawat diri sebagai penghalang anda untuk hidup lebih sihat. Bila dah selalu lemah badan dan kurang bertenaga, mood pun ke laut, sakit sana sini sebaiknya berjumpalah dengan doktor. Periksa tahap kesihatan anda.. Tapi jika anda nak cuba tonik ajaib ni pun ok jugak..tonik ajaib yang mana ??Apa kata jika anda mencuba saranan saya ini.. mencari rawatan alternatif kepada penyakit anda, atau anda seorang yang mementingkan kesihatan dan ingin mencegah penyakit dan tidak suka menelan pil saya syorkan tonik kesihatan VIVIX. Ramuan diperbuat dari anggur muscadine, buah elderberi, poligonum dan lobak ungu mempunyai gabungan mantap kepada penghasilan resveratrol. 

Harganya sangat berbaloi untuk dicuba jika anda betul betul memerlukan ikhtiar penawar kepada masalah penyakit yang menganggu. Bayangkan kesedihan dan kemurungan yang akan memburukkan lagi tahap kesihatan anda. Sel sel mudah rosak dan pelbagai penyakit datang menghinggap. Vivix membantu mengimpak 4 mekanisme utama penuaan selular, membantu menyihatkan sel sel dan membantu memperbaiki DNA yang rosak dengan izin Allah. Rasailah kelainan tonik Vivix ini dengan pengambilan 1 sudu sehari . 
Antara penyakit penyakit popular yang disyorkan untuk mengambil VIVIX sebagai PENCEGAHAN atau RAWATAN TAMBAHAN  :

-penyakit kanser
-pesakit lumpuh/strok/angin ahmar
-mati pucuk
-fibroid/cyst
-resdung 
-lemah jantung
-kencing manis
-darah tinggi
-SLE masalah auto immune
-perokok tegar
-parkinson
-alergi/alahan
-gout
-lelah/asthma 


Haaa..apa salahnya mencuba ye tak..sebab kalo tak cuba kita tak tahu kan kan kan...hihi. Apa akan jadi jika anda tiada penyakit tapi sesaja nak ambil VIVIX ni ?? Kesannya akan awet muda wawawawa...sesuai lah dengan fungsi VIVIX memperbaiki sel sel dan menyihatkan sel serta merawat dan memulihkan DNA yang rosak..tag line VIVIX pula ialah rasa 25 tahun lebih muda dan hidup 25 tahun lebih lama...haa suka tak..jika anda nak cuba VIVIX ni boleh dapatkan dari Shaklee atau boleh minta saya poskan untuk anda. Yang penting pm nombor ni ye...
Sebarang maklumat dan info lanjut boleh sms whatsapp ke 012-9488 265 

Emelia Jamaluddin 

Ladang Vitamin-membina kesetiaan melalui kualiti


Sihat itu nikmat- Mati itu pasti

#shakleetemerloh
#shakleePahang
#ladangvitamin

Wednesday, 15 July 2015

VIVIX: ALTERNATIF RAWATAN PENAWAR PENYAKIT ANDA

Tercari cari penawar atau alternatif bagi rawatan sakit kronik anda? 

Anda seorang pesakit Lelah/asthma, SLE penyakit lupus ,kanser, penyakit lemah jantung, kencing manis, darah tinggi ,strok/angin ahmar/lumpuh ,  perokok tegar, resdung kronik anda mungkin boleh mencuba Vivix ini. Diperbuat dari ramuan khas anggur muscadine yang sebesar bola golf, lobak unggu, poligonum dan buah elderberry yang kaya dengan sumber antioksidan.

Berita baik untuk ikhtiar merawat serta menyihatkan sel sel yang rosak, bermasalah dengan izin Allah. Berita baik kedua, jimat rm1000 dengan pembelian Vivix promosi sepanjang Julai ini. Tak cuba tak tahu ye tak? Hadiahkan diri sendiri, atau mak ayah dan orang tersayang yang mungkin memerlukan VIVIX ini.

Apa?? Anda tak sakit ?? Haa siapa amal minum VIVIX ni awas nanti awet muda 25 tahun lebih muda ! Jangan percaya tapi silalah cuba ;)

#shakleetemerloh
012-9488 265

Ladang Vitamin​

Friday, 17 April 2015

JADILAH DIRIMU SENDIRI

Semalam ada kawan tanya makna apa lagu ni kerana anaknya selalu dengar...video 15 saat je...taip punya taip haa jumpalah video asal yang ni...artis Aweking records (yang sebumbung dengan Maher ZAin )....penyanyi Humoood Alkhedr....best lagu ni...layaaaannn

video

Thursday, 16 April 2015

INFO LECITHIN 5 :KOLESTEROL

INFO LECITHIN 5 :KOLESTEROL

Tahukah anda ??

Lecithin dapat membantu pemecahan lemak dan kolesterol. Ia bertindak sebagai pembersih salur darah , pengambilan tambahan membantu mengemulsi dan metabolisme lemak, kolesterol dan trigliserid di dalam tubuh. Untuk hasil terbaik, ambil 2 biji Phytocol ST 30 minit sebelum makan. Ia membantu memblok /menyekat kolesterol dari memasuki salur darah. 2 biji Phytocol ST seperti anda mencegah kolesterol dengan mengambil 200 biji lobak merah, 70 keping roti gandum atau 425 biji tomato.

Pilihan lain anda boleh mencuba 3 biji Omega Guard 2-3 kali sehari dan pastinya menjaga makan dan kerap melakukan senaman. Tambah Alfalfa atau Herblax untuk menyerap sisa pembakaran lemak untuk memudahkan proses pembuangan najis.

‪#‎shakleeTemerloh‬
‪#‎promoApril‬
‪#‎Lecithinpecahlemak‬
012-9488 265

Jom like Ladang Vitamin

INFO LECITHIN 4

TAHUKAH ANDA ?

Sebenarnya Lecithin mampu memperbaiki tekanan darah tinggi dengan menghalang arteriosklerosis dan menggalakkan peredaran darah. Amalkan pengambilan Lecithin 3-6 biji sehari dan lihat hasilnya. Ingat, bukan sehari dua untuk menjadi keserasian,  berikan sedikit masa kepada tubuh untuk menghadapi tindak balas terhadap sesuatu kesan supplemen. Amalkan juga senaman dan awasi pengambilan air yang mencukupi.


7 MANFAAT 2 AYAT 1001 KHASIAT

Saya sudah lupa samada info saya dapat dulu dari ceramah radio, kuliah atau di mana tetapi alhamdulillah memang selesa beramal dengan ayat ini sejak dulu. Katanya dapat memelihara harta benda dan keluarga dengan izin Allah. Yang makin menguatkan semangat nak baca bila teringatkan my mil selalu baca lepas solat Subuh / selepas solat. Memang bagus diamalkan ayat ni...indahnya Islam..dalam ibadah pun terdapat 1001 manfaat...nak hidup anda smooth aje ? Pesanan my mil beramallah dengan sesuatu seperti kamu tidak tinggal makan nasi. Maksudnya....kalo kita biasa takleh tinggal nasi, amalkan macam tu jugalah sesuatu amalan kita nak buat, selawat ke, 10 kali surah AlFatihah ke...janji buat setiap hari insyaAllah beroleh manfaat seperti pelindung dan sebagainya.

Barangsiapa yang setiap harinya membaca dua ayat yang akhir dari surah At Taubah sebanyak 7x yang diulang sesudah solat fardhu, maka:

- jika dia seorang yang lemah, maka akan menjadi kuat.
- jika dia seorang yang hina, maka akan menjadi seorang yang mulia.
- jika dia seorang yang kalah, maka akan segera mendapatkan pertolongan.
- jika dia seorang yang berkesempitan, maka akan mendapat kelapangan.
- jika dia seorang yang berhutang, maka akan segera dapat membayar.
- jika dia seorang yang berada dalam kesusahan, maka akan hilang kesusahannya.
- jika dia seorang yang sulit dalam penghidupan, maka akan segera mendapat kelapangan kehidupan.

Nota Tambahan:
-Mentor saya juga berpesan ayat ini boleh dibaca pada segelas air sebanyak 25x dan minum..

# Mari sama-sama kita amalkannya.. surah at Taubah ayat 128 & 129


------------------
 

INFO LECITHIN 3

TAHUKAH ANDA ??

Lecithin dapat membantu melindungi hati . Ia bertindak menghalang enapan lemak di hati, sirosis hati dan hati berlemak,juga memulihkan kesihatan hati. Haa, boleh bayang tak hati ayam yang berlemak semacam je tu? Agaknya jika hati kita dipenuhilelemak selesa tak nak berfungsi dengan baik ? Mestilah diraguikan ..Kombinasi terbaik untuk kesihatan hati berlemak ni Lecithin dan DTX Complex. Belum cuba belum tahu. Nak cuba ?? Hubungi saya ye. Berita baik untuk warga Temerloh boleh dapatkan secara terus daripada saya pengedar Shaklee Temerloh.

#shakleeTemerloh
#promoApril
#Lecithinpecahlemak
012-9488 265

Jom like Ladang Vitamin​

Wednesday, 15 April 2015

INFO LECITHIN 2

TAHUKAH ANDA ?

Lecithin berguna membantu memperbaiki kesihatan prostat lelaki. kajian telah membuktikan masalah prostat dan urethra lelaki dapat diperbaiki dengan pengambilan lecithin dalam kuantiti yang banyak.
Anda seorang lelaki ? Atau nak menjaga kesihatan suami tersayang, cubalah berikan 6 biji Lecithin kepada mereka untuk menambah nilai kesihatan sebagai ikhtiar dengan izin Allah.

#shakleeTemerloh
#hiduptanpahutang
#sihatitunikmat
#promoAprilsemuabest
012-9488 265

Jom like Ladang Vitamin​

INFO LECITHIN 1

INFO LECITHIN 1 :

Tahukah anda ?

Lecithin dapat menghalang kejadian batu karang. Ini kerana 90% dari batu karang terjadi dari kolesterol , lecithin mengemulsi kolesterol  berlebihan untuk menyekat kejadian batu karang.

#biarsikittapiberkat
#hiduptanpahutang
#shakleeTemerloh
#promoApril

Emelia Jamaluddin​
012-9488 265

Jom like Ladang Vitamin​